Прясно изцедените плодови сокове имат своите многобройни и разностранни ползи

...
Прясно изцедените плодови сокове имат своите многобройни и разностранни ползи
Коментари Харесай

Плодови сокове, които са по-здравословни, отколкото предполагате

Прясно изцедените плодови сокове имат своите многочислени и разностранни изгоди за здравето. Пиенето на огромни количества от тях обаче може да докара до повишение на кръвната захар поради огромната централизация на плодови захари в отсъствието на фибри, които балансират тяхното асимилиране.

Въпреки че с плодовите сокове би трябвало да се внимава и да не се прекалява с приема на огромни количества, въпреки всичко има някои типове прясно изцедени сокове, които имат големи изгоди за здравето с помощта на свойствата на плодовете, от които се добиват.

Портокалов сок: Може да потисне възпаленията

Портокаловият сок има потвърдени противовъзпалителни свойства. Дълготрайната консумация на този тип плодов сок се свързва с намалени равнища на неприятен холестерол. Проучване, представено от thehealthy.com установи, че пиенето на 2 чаши сок от портокал дневно може да потисне възпаленията, предизвикани от изобилна консумация на мазнини. Изследването е от 2017 година и е оповестено в списание „ Food & Function “.

Лимонада: Подкрепя бъбреците и спомага за разграждане на камъни

Домашната лимонада без газирани питиета в нея и добавени подсладители е необикновено потребна за естествено разтрошаване на камъни в бъбреците. Редовното пиянство на домашна лимонада с прясно изцедени лимони оказва благотворно въздействие в предварителната защита на формиране на нови камъни, с помощта на лимонената киселина, която разгражда минералните обединения в бъбреците.

Сок от нар: Антиоксиданти против редица болести

Сокът от свеж нар е доста богат на антиоксиданти източник. В него има доста по-концентрирано количество антиоксиданти от зеления чай да вземем за пример, което го прави превъзходен за предотвратяването на редица болести, свързани с възпалителни процеси или въздействие на свободни радикали.

Сок от черно грозде: Допринася за възстановяване на мозъчната функционалност

Гроздовият сок е доста кондензиран с антиоксиданти и антоцианини, които могат да подобрят положението на централната нервна система и мозъчните функционалности. Това установи проучване от 2019 година, оповестено в Европейския вестник по хранене.

Сок от алена боровинка: Поддържа храносмилателната и пикочната системи здрави

Сокът от алена боровинка има потвърдени свойства в провокирането на ускорена диуреза и прочистването на пикочните пътища от бактерии и инфекции. Неслучайно алената боровинка е главно интензивно вещество в редица лекарства и хранителни добавки за преодоляване на такива възпаления по пикочните пътища.

Сок от сини сливи: Помага за храносмилане и при запек

Сините сливи имат в състава си огромни количества антиоксиданти, калий и фибри. Тези съставни елементи играят значима роля в натуралното улеснение на изхождането и стимулиране на чревната перисталтика. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР