пряганият за фаворит на „Има такъв народ“ за външен министър

...
пряганият за фаворит на „Има такъв народ“ за външен министър
Коментари Харесай

НОВО СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ В КОАЛИЦИЯТА! Фаворитът за външен министър Димитър Гърдев от ИТН излъгал за работата си в ЕП

пряганият за любимец на „ ИТН “ за външен министър Димитър Гърдев е споделил погрешна информация в формалната си автобиография за позициите, която е заемал като чиновник на Европейския парламент, заяви EURACTIV България.

В формалното си CV Гърдев твърди, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE”. Тази информация е оповестена на уеб страницата на „ ИТН “.

AFET е Комисията по външни работи на Европейския парламент, а SEDE е подкомисията на Европейския парламент по сигурност и защита. Всъщност работата на Гърдев в Европейския парламент е като помощник на български евродепутат в нейния офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал, удостовери EURACTIV след контакт със съответните служби на Европейския парламент.
свързани новини11275на 20.05.2019
Екологичен потенциал удостовери, че „ администрацията на Европейския парламент няма данни за господин Димитър Гърдев като чиновник в секретариата “.

Не консултант, а помощник, и не в Брюксел, а в София

Помолен от EURACTIV да разяснява дали е излъгал за активността си в Европарламента, Гърдев сподели, че е работил като помощник на евродепутата Елена Йончева в офиса й в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка.

EURACTIV се свърза с Йончева, която удостовери, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София в интервала 2019-2020 година, само че добави, че изказванието му, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE “ е неистина.

Постът на външен министър се смята за извънредно значим в миг, когато България би трябвало да откри решение на двустранните въпроси със Северна Македония, което би разрешило на Скопие да стартира договаряния за присъединение.

Преговорите за съдружното съглашение сред „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България не престават. Неофициалната информация е, че Димитър Гърдев е любимец за позицията на външен министър и даже вицепремиер в кабинета от името на Има Такъв Народ.

По-рано в договарянията любимец за позицията на външен министър бе Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “, само че съдружната формула за разпределение на министерските кресла сред партиите в съответствие 10:4:4:3 направи Гърдев любимец. Даниел Лорер евентуално ще би трябвало да се задоволи с позицията на министър за нововъведенията и растежа.

Димитър Гърдев е следващият претендент за министър на Има Такъв Народ, който има проблем с автобиографията.

Кандидатът за министър председател на Има Такъв Народ в 46-я парламент бе Пламен Николов, за който Университетът в Клагенфурт не съумя да открие някакви писмени следи. Проучването по тематиката бе направеното от австрийския публицист Уве Зомерсгутер, който е създател в изданието „ Клайне цайтунг “. Неговата публикация е със заглавие „ Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт? “

Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „ Философия на стопанската система, правото и политиката “ Пламен Николов се явява на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов. В формалния уебсайт на Има Такъв Народ Николов показва университета в Клагенфурт като място, където е получил образованието си, наред със Софийския университет.

През август тогавашният претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ адв. Петър Илиев бе махленски в плагиатство след инспекция на Софийския университет. Веднага по-късно Илиев напусна преподавателската си позиция в университета.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР