„Провокация” и „тест” – по този начин депутатът от БСП

...
„Провокация” и „тест” – по този начин депутатът от БСП
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Външно министерство гледа да не ядоса Ердоган

„ Провокация” и „ тест” – по този метод депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков разяснява пред bTV скандалното изявление на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в „ духовните граници” на южната ни съседка.

Народният представител акцентира, че не вижда нищо неприятно в това, да вземем за пример, нашият министър председател да изкаже топлите си усеща към сънародниците ни в Съединени американски щати, само че в тази ситуация се тества реакцията на тези, чиито страни са упоменати – например в този момент България, Гърция, Босна, Македония и така нататък

Велков напомни и последвалата позиция на Външно министерство – че държавните граници не подлежат на преразглеждане. Според него това изказване сега е сложено под сериозна въпросителна, тъй като преди Ердоган е приказвал и за своите „ братя” от градове в Северна Сирия, които сега са на процедура окупирани от турската войска.

„ Тази позиция цели да не бъде сърдит Ердоган преди срещата във Варна”, счита Велков, който е ескперт в областта на сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР