Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали

...
Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали
Коментари Харесай

Биков: ПП са участвали в корупционни схеми, не ги искаме в кабинет на ДБ - Политика

Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали акцията на Политическа партия. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Със сигурност „ Демократична България ” има максимален късмет да предложи някаква реалистична структура за ръководство при по този начин създалата се обстановка. Нашата поддръжка обаче не зависи единствено от желанието ни. Трябва да забележим какво е предлагането на Демократична България. Защото този, който е взел мандата, търси поддръжка за себе си ", уточни той, разяснявайки дали партията му ще поддържа кабинет, в който не взе участие, само че с мандат на Демократична България.

По думите му задачите са ясни, само че въпросът е да се подходи към конкретиката.

„ Не споделям че Демократична България би трябвало да ни моли за поддръжка или да прави някакви по-специални жестове. Ясни са задачите. И в предходните два мандата бяха сходни задачите. Трябва да забележим конкретиката, защото се разисква техническо държавно управление, което е нереално. Ясно е, че за нас е недопустимо да вземат участие в този кабинет – освен двамата водачи на Политическа партия. Ние сме скептични като цяло към тази групировка. Това, което желаеме, е България да излезе от политическата рецесия ”, уточни той.

И добави:

„ Сформирането на кабинет е стъпка към излизането от политическата рецесия, само че не и излизане от политическата рецесия – както видяхме с предходното постоянно държавно управление. Това да направиш кабинет – единствено по себе си не ти взема решение проблемите ”.

Според него би трябвало да се види първо къде отива третия мандат и по-късно да се приказва.

" Тази квазиреволюционна сила, която бушуваше през последните 2 години явно е изчерпана и към този момент няма капацитет. Тя беше осъществена и нейните резултати са ясни. Виждат се и те са неприятни. Ние имаме самочувствието и готовността да участваме в същински диалог за реализиране на огромна промяна освен в прокуратурата, само че и на цялата правосъдна система. Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, без значение какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна правосъдна промяна, а не след 2 години отново да я поправяме ”.

Биков разяснява и абсурда с NEXO.

„ Не желаеме гаранции против гонене – нито за нас, нито за нашите съперници от Политическа партия, за които има задоволително данни, че са взели участие в корупционни схеми. Включително абсурдът NEXO, който ще придобие съществени мащаби и в който виждаме имена на някогашни и сегашни депутати от Политическа партия. И в случай че това се бе случило с депутати от ГЕРБ, в този момент това ще щеше да бъде доста централна тематика ”, съобщи Биков. И добави: „ Имаме подозрения, че NEXO и свързани с нея лица са финансирали акцията на Политическа партия. не споделям, че това е по този начин, сега го ревизираме ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР