Проверките потвърждават работоспособността на съоръжениятаЗагубите от спирането са милиони левовеДефектът

...
Проверките потвърждават работоспособността на съоръжениятаЗагубите от спирането са милиони левовеДефектът
Коментари Харесай

Дефектът в VI блок на АЕЦ „Козлодуй“ е отстранен

Проверките удостоверяват работоспособността на оборудванията
Загубите от прекъсването са милиони левове

Дефектът в трети парогенератор на VI блок в АЕЦ “Козлодуй ” е отхвърлен и енергоблокът на атомната централа е включен в националната електроенергийна система, оповестиха от пресцентъра на АЕЦ “Козлодуй ”.

Припомняме, че на 15 април VI блок бе спрян поради теч на радиоактивна вода, която се задържаше единствено и само в парогенератора и нямаше заплаха за популацията.

Предишният ремонт на същия парогенератор на VI блок на АЕЦ “Козлодуй ” беше през декември предходната година. Тогава ремонтът продължи една седмица - от 10 до 17 декември. Експертите пресмятат прекъсването на енергоблока като загуби от милиони левове.

След осъществяване на нужните работи по локализиране и премахване на пропуща са направени проби и тествания на оборудването, планувани според условията за безвредна употреба, прецизираха от АЕЦ “Козлодуй ”. Проверките удостоверяват работоспособността на оборудванията и системите, показват още от атомната ни централа. VI блок в АЕЦ “Козлодуй ” е пуснат на 22 април в 10,02 часа, се споделя в информацията.

В сходство с софтуерния правилник натоварването на блока се прави поетапно и ще продължи до достигането на цялостна мощ, прецизират от електроцентралата.

Другият блок на АЕЦ “Козлодуй ” - пети енергоблок, работи според графика за електропроизводство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР