Проверки на съмнителни регистрации в Шумен. Властите в града имат

...
Проверки на съмнителни регистрации в Шумен. Властите в града имат
Коментари Харесай

Проверки на съмнителни регистрации в Шумен

Проверки на съмнителни регистрации в Шумен. Властите в града имат опасения за фиктивни адреси на гласоподаватели.

Областната администрация в града управлява инспекциите. Те започнаха след предписание на министър-председателя акад. Николай Денков. Имаше и отчет на министъра на районното развиване и благоустройството.

Ще бъдат осъществени инспекции в общини на територията на област Шумен във връзка установени повишен брой адресни регистрации в някои обитаеми места.

Проверките ще бъдат осъществени от междуведомствена комисия в осъществяване на Закона за гражданската регистрация.

Според закона в състава на комисията се включват чиновници от съответната общинска администрация. Освен тях учасват представители на регионална администрация, на териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи и на ГРАО.

Проверките стартират от 23 октомври и завършват на 26 октомври по график.

Ето каква е схемата

Хванаха изборна миграция на стотици места. Министърът на районното развиване Андрей Цеков оповести, че в в 343 обитаеми места съществуват данни за извънредно дейна миграция. Това са данни за последната година, уточни още Цеков.

Става въпрос за миграция, която трансформира електоралния баланс и състав на обитаемото място. Така се основават подозрения дали не става въпрос за избирателен туризъм, сподели министърът.

Цеков е упълномощил да бъде направена инспекция на осъществените през последната година регистрации по сегашен адрес. Става дума за подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес все още на приключване на периода за тяхното подаване.

За заключенията от отчета е известен министър-председателят Николай Денков, сподели Цеков. Той заяви, че в пълномощията на регионалните шефове е да образуват комисии. В тях да влязат представители на общинската и регионалната администрация, на дирекция ГРАО и на териториалните поделения на Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се създадат инспекции на законосъобразността на осъществените спомагателни регистрации по сегашен адрес. След това и да се подхващат нужните дейности в случаите на определяне на нарушавания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР