Проверката за полицейския чадър над Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата

...
Проверката за полицейския чадър над Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата
Коментари Харесай

Следствието пред bTV: Има данни, че Семерджиев се е отплащал на полицаи


Проверката за полицейския чадър над Георги Семерджиев, който провокира злополуката на бул. " Черни връх ", стига до още по-високи равнища, заяви служебният министър на вътрешните работи.

Иван Демерджиев разкри и по какъв начин тъкмо чиновници на Министерство на вътрешните работи са покровителствали Семерджиев. Най-фрапантният образец съгласно него е по какъв начин обвиненият за злополуката е получавал наказателни постановления за явни закононарушения.

„ Шофиране след опиати, без брошура което рецидивира. Има случаи, в които е позволено да избяга, откакто е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи “, съобщи служебният вътрешен министър.

Засега инспекцията на Министерство на вътрешните работи за полицейския чадър над Георги Семерджиев демонстрира, че той е бил покровителстван от към 40 служители на реда. Сред тях трима на управителни позиции. Сега обаче ще се ревизират и чиновници на още по-високо равнище.

“Вероятно има хора и на по-високо равнище, които не сме разкрили, само че ще поставим всички старания да бъдат разкрити “, съобщи Демерджиев.

Униформените са помагали на Семерджиев по разнообразни способи.

„ Има данни за местопроизшествия, които са посещавани от чиновници на разнообразни районни полицейски ръководства. Някои, които са изпълнили дълга си, само че по-късно други са нарушили отговорностите си “, добави Демерджиев.

„ След като има досъдебно произвеждане, значи има данни в тази тенденция “, по този начин отговори на въпроса дали има подозрения и някаква информация, че Семерджиев се е отплащал на служителите на реда и по какъв метод заместник-директорът на Националната следствена работа.

„ Проверката не е установила съответни облаги, само че в случай, че толкоз доста чиновници са съдействали не е било безплатно “, добави служебният вътрешен министър.

От прокуратурата към този момент са поискали материалите от инспекцията на Министерство на вътрешните работи. Образувано е и досъдебно произвеждане за търговия с въздействие и закононарушение по работа за чиновници от Министерство на вътрешните работи, които вероятно са нарушили или не са изпълнили служебните си отговорности.

Разследването за съдбовната злополука върви към край. Вече готовите експертизи демонстрират, че сигурно зад кормилото на мощния джип е седял Семерджиев, както и че преди да се качи в колата е употребявал опиати, а при съдбовния конфликт се е движил със 166 километра в час.

От съдбовната нощ досега са разпитани десетки униформени. Дисциплинарните производства по отношение на тези, за които има подозрение, че са помагали на Семерджиев ще приключат в най-кратки периоди, увери служебният вътрешен министър
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР