Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят

...
Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят
Коментари Харесай

ВСУ „Черноризец Храбър“ провежда за първи път в България тестове за сигурни онлайн изпити

Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят пред университетското образование в онлайн среда. Варненският свободен университет “Черноризец Храбър ” ще е първият български университет, в който ще се организира тестов изпит на студенти с управляеми устройства Chromebook. В пробната процедура ще вземат участие специалностите „ Строителство на здания и уреди “ и „ Информатика и компютърни науки “ и „ Психология “. Трите специалности са част от новия план на университета „ Образование в партньорство “, оповестиха от образователното заведение.

Целта е посредством потреблението на набор от налични за образованието принадлежности на Гугъл да се подсигурява несъмнено и почтено осъществяване на онлайн изпити. В рамките на тестванията, студентите ще дават отговор на въпроси, сложени от бизнес сътрудници на университета, за инспекция на характерни за специалностите познания, като по този метод ще бъде верифицирана и тяхната подготвеност да отговорят на условията на пазара на труда.
Е-изпитът с управляеми Chromebook устройства се организира въз основата на партньорството сред Варненският свободен университет и Център за креативно образование – единственият формален представител на Гугъл G Suite for Education за България, и е част от националното изследване за доказване на сигурността на онлайн изпитването в цифрова среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР