Проверката на КЕВР на фактурите на “ за ноември не

...
Проверката на КЕВР на фактурите на “ за ноември не
Коментари Харесай

КЕВР: Няма нарушения в сметките от Топлофикация София за ноември

Проверката на КЕВР на фактурите на “ ” за ноември не е открила нарушавания при използване на цените, разгласи енергийният регулатор. Проверката беше назначена от ръководителя на комисията Иван Иванов след 35 тъжби, напомня.
Част от клиентите на столичната топлофикация, които подадоха възражения против сметките за ноември, не са се уведомили за правилата на дялово систематизиране на топлинната сила, както и за метода на образуване на прогнозните им месечни начисления. Те не са отчели правилно факторите, които директно или индиректно въздействат върху месечните им отговорности. Това се схваща още от известието на енергийния регулатор. Хората, подали жалбите, не са отчели и другите условия, при които са сложени клиентите с действителни и планирани месечни сметки, както и че рента за просрочено заплащане се начислява единствено при действителен месечен доклад и след правене на годишната изравнителна сметка.
 КЕВР не видя нарушавания във високите сметки на „ Топлофикация София “ КЕВР не видя нарушавания във високите сметки на „ Топлофикация София “
Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) одобри отчета за изключителната инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД по отношение на...
Според КЕВР клиентите не демонстрират интерес и самодейност да заявят действителен месечен доклад на уредите за дялово систематизиране. С това би отпаднало в огромна степен и съмнението за спекулативно образувани месечни сметки. Комисията е предписала да се извърши обзор на настройките на системите за автоматизирано контролиране в абонатните станции и при нужда те да се уточняват.
КЕВР е открила, че потреблението на топлинна сила през ноември 2020 година е нараснало с 40,74% спрямо ноември 2019 година Средномесечната температура през ноември 2020 година е с 4,3 градуса по-ниска от същия месец на 2019 година Сегашният отоплителен сезон е почнал на 28 октомври, до момента в който предходният - на 5 ноември 2019 година Ползването на парно се е повишило и поради по-големия брой клиенти, работещи от у дома и отдалечената форма на образование на децата. Проверката не е открила неспазване на общите условия за продажба на топлинна сила от “Топлофикация София ” на клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР