Проверката е заради случая преди дни с тримата задържани ученици

...
Проверката е заради случая преди дни с тримата задържани ученици
Коментари Харесай

Рашков разпореди проверка в СДВР заради задържаните трима ученици

Проверката е поради случая преди дни с тримата арестувани възпитаници поради надпис на паметника на Съветската войска в София.

Проверката по случая със арестуваните възпитаници ще завърши евентуално през днешния ден вечерта. Бойко Рашков изясни, че поради казусът с учениците ще бъде въведено и образование на част от състава във вътрешното министерство:

" От събота стартират обучителни мероприятия със състав, който има отношение към тези въпроси. Академията на Министерство на вътрешните работи, ректорът Янев, проект към този момент има, какъв брой ще се образоват, ще минат курс на образование, след което изпит на тая база и, който не си вземе изпита, ще има наказания ".

Пред депутатите от Вътрешната комисия в Народното събрание, министър Рашков изясни, че през днешния ден в Министерство на вътрешните работи са били извикани чиновниците, имащи отношение към случая:

" Да дойдат родителите, да им предадат децата. Това им споделих и през днешния ден: " Защо не сте постъпили като родители. Нали сте родители и вие служителите на реда? Да не сте някакви извънземни? ".

Бойко Рашков добави, че евентуално ще има взети ограничения във връзка с служителите на реда, които са били част от този случай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР