Проверка на строителната документация за реконструкцията на Коматевско шосе е

...
Проверка на строителната документация за реконструкцията на Коматевско шосе е
Коментари Харесай

Защо се бави? РДНСК подхвана документацията на Коматевско...

Проверка на строителната документи за реконструкцията на Коматевско шосе е разпоредена на РДНСК - Южен Централен регион от централната Дирекция за самостоятелен строителен надзор /ДНСК/. Ревизията е по сигнал на националния омбудсман Мая Манолова, на която неотдавна съдружие " Коматевци за Коматево " са връчили намерено писмо с молба да се намеси, тъй като кварталът е откъснат от града втора година и не се вижда краят на тъгата.

От ДНСК упорстват до 30 септември да бъде завършена инспекцията и за резултатите да се рапортува, в това число и на министъра на районното развиване. Данните от проверката ще бъдат изпратени също по този начин на Мая Манолова и на сдружението, което в гнева си поради забавения ремонт беше провело митинги. Те бяха прекъснати, откакто кметът Иван Тотев увери коматевци, че всяка седмица ще им се регистрира по какъв начин вървят строителните работи.

Проверяващите към този момент са прегледали документите и не са намерили нарушавания, сподели основният инженер на община Пловдив Йордан Калев. Той обаче посочи, че занапред администрацията ще бъде известена документално за констатациите на комисията от РДНСК. Заради дъжда на Коматевско шосе през вчерашния ден нямаше хора и техника. Инж. Йордан Калев твърди, че работата върви добре, строителите вършат пътното легло сред отбивката за " Остромила " и входа в Коматево.

Няма спънки към този момент до 26 май да бъдат асфалтирани и двете платна, след което да се пусне придвижването, а работата да продължи по тротоарите и бордюрите, увери основният инженер.

Изпълняваме плана, ремонтът се извършва в период, удостовери представителят на " Щрабаг " Венцислав Баликов. Той подсети, че булевардът е доста сложен за реорганизация поради археологическите разкопки. Освен това дълго време са изчаквали от " Ситигаз " да прекарат газопровода. " Ние сме пътностроителна компания. Строим и ремонтираме пътища, а не проектираме, нито прекарваме подземна инфраструктура ", напомни Баликов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР