Проверка на Сметната палата в две от най-големите Акушеро-гинекологични болници

...
Проверка на Сметната палата в две от най-големите Акушеро-гинекологични болници
Коментари Харесай

Сметната палата откри нарушения в две от големите АГ болници

Проверка на Сметната палата в две от най-големите Акушеро-гинекологични лечебни заведения - „ Майчин дом " и „ Света София ", е открила нарушавания, само че не огромни, разгласи в предаването „ Тази заран " ръководителят на одитната институция Цветан Цветков.

В болница „ Света София " са осъществявани интервенции и е плащано на лекари, които на са на непрекъснат контракт към лечебното заведение. Така се е стигнало до непозволено заплащане от 180 хиляди лева от Здравната каса към болничното заведение.

„ Майчин дом " пък има потребност от нова инсталация и ремонт въз основата, която не е била ремонтирана от 20 години.
Най-честите нарушавания при лечебните заведения са свързани с публични поръчки. Нарушенията в лечебните заведения са такива, които не могат да застрашат живота на хората ", разяснява Цветков.

По думите му е належащо е да се работи за по-качествени услуги и по-нови технологии, като в „ Майчин дом " би трябвало да се купи нова инсталация.

„ В последните 20 години не са осъществени никакви поправки в Майчин дом на материално-техническата база. Ако има такива, то те са козметични ", счита Цветков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР