Проверка на прокуратурата е установила, че има основание държавата да

...
Проверка на прокуратурата е установила, че има основание държавата да
Коментари Харесай

Прокуратурата намери начин как държавата да си върне собствеността на Руската църква

Проверка на прокуратурата е открила, че има съображение страната да нападна по правосъден път собствеността върху храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец “.

Това заяви пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков след среща с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

На среща в кабинета на основния прокурор, Сарафов разяснил на Цеков откритото от прокурорската инспекция.

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) може да заведе дело, на база на което страната да бъде приета като притежател на земята и на самия храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец “, прочут още като „ Руската черква “, стана ясно от думите на Виктор Малинов, завеждащ отдел „ Надзор за правда “ във Върховната административна прокуратура (ВАП).

Малинов добави, че съгласно Сарафов от публичен интерес е страната да нападна по правосъден път претенциите на съветската страна върху собствеността на храма.

Той беше затворен след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници.

Патриарх Неофит назначи свещеници от София, които ще правят богослуженията в храма. В понеделник от пресслужбата на кабинета оповестиха, че страната е подготвена да спомага за възобновяване на богослуженията в храма.

В същото време стана ясно, че съветското посолство в България има акт за благосъстоятелност на храма. На 27 юли 1997 година е вписан нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от Руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР