Проверка на получените бонуси в Агенцията по вписванията започват от

...
Проверка на получените бонуси в Агенцията по вписванията започват от
Коментари Харесай

Проверяват кой в Агенцията по вписванията е получил бонуси

Проверка на получените бонуси в Агенцията по вписванията стартират от Инспектората към правосъдното министерство. Причината за инспекцията са раздадените там бонуси откакто седмици наред осведомителните масиви на организацията бяха сринати. Докладът ще е подготвен в края на идната или по-следващата седмица, оповестиха от Българска национална телевизия.

Инспекцията беше разпоредена от министъра на правораздаването Цецка Цачева.

Припомняме, откакто Търговският указател се срина във вторник, 10 август 2018 година от Агенцията по вписванията оповестиха, че аргументите са механически. Очакванията бяха регистърът да се възвърне до дни, само че това не стана.

На 16 август шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова съобщи, че няма към този момент желание да подава оставка, а като определение за рецесията сподели: " Случват се такива неща. " На идващия ден тя подаде оставка. Това стана откакто министър председателят след среща с министъра на правораздаването Цецка Цачева и изрече недоволството си от управлението на Агенцията по вписванията.

След това министерски съвет взе решение да се сътвори мегахранилище за електронни данни.

На 9 ноември стана ясно, че през месец октомври чиновниците на регистъра са получили 700 000 лв. като " спомагателни хонорари за реализирани резултати " в границите на три месеца.

Финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че най-малко за времето, в което регистърът беше срутен, чиновниците на ТР не е трябвало да получават
бонуси.

Правосъдният министър Цачева изясни, че в случай че инспекцията откри нарушавания в използването на Наредбата за възнагражденията в държавната администрация, тя ще бъде безкомпромисна, само че не разясни дали ще има връщане на получените спомагателни материални тласъци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР