Проверка на пътя след смъртоносната катастрофа край Нова Загора. При

...
Проверка на пътя след смъртоносната катастрофа край Нова Загора. При
Коментари Харесай

След катастрофата в Нова Загора: Какво е състоянието на пътя?

Проверка на пътя след смъртоносната злополука край Нова Загора. При конфликт сред камион и рейс с служащи през вчерашния ден един човек почина, а шестима бяха ранени.

Експертите от европейския център по транспортни политики са създали оглед на мястото на злополуката.

По думите на Красимир Георгиев, първичните данни сочат, че положението на пътната настилка и пътните такъми и маркировка не е по никакъв начин положително, то даже не е задоволително.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Отново откриваме случай, в който АПИ като собственик на пътя очевидно не си е свършила работата. Установихме, че пътната маркировка няма нужната светлоотразителност – тя е избледняла и се нуждае от ободряване. Отводняването е под всякаква рецензия, на много места пътната настилка е за замяна, има и проваляне на доста сектори от пътя “, изясни той.

Снимка: btvnovinite.bg

Красимир Георгиев уточни още, че липсва ограничаваща линия на платното, която изключително в изискванията на мъгла, обрисува площта, в която би трябвало д се реализира придвижването.

„ В този случай, в случай че се придържам компактно към осевата линия този насреща също, може нежелано да се срещнем, може да се заблудим и дало това е средата или края на пътя. Така че неприемливо е да няма ограничаващи линии “, счита специалистът.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него самото слагане на маркировката също не е съответно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР