Проверка на Агенцията по безопасност на храните след оплакване на

...
Проверка на Агенцията по безопасност на храните след оплакване на
Коментари Харесай

След проверка на сиренето с изтекъл срок: Имало грешка на етикета, партидата ще бъде унищожена

Проверка на Агенцията по сигурност на храните след недоволство на клиент, че си е купил млечния артикул с изминал период, стана ясно, че от щанд с други храни без по думите му да е обозначено, че въпросната партида ще бъде унищожена.

Купувачът се оплака, че преди ден е взел сирене от магазин в центъра на Сандански. Прибирайки се вкъщи преди да отвори вакумирания артикул вижда, че има проблем със периода на валидност, посочен на етикета.

" Погледнах периода на валидност и за мое огромно удивление видях, че сиренето е с изминал период на валидност на 25 юли 2022 година. А през вчерашния ден беше 5 март 2023 година. За мен това е голямо закъснение в продажбата на продукта. Не приказваме за ден, два, три ", описа пред Българска национална телевизия пострадалият.

Магазинът, от който Велизар е закупил сиренето, е високооборотен. Мъжът споделя, че до момента нито от съответния, нито от различен магазин му се е случвало да попада на артикул с изминал период на валидност.

" За мен това е напълно неверна политика на доставка. Не ми се желае да употребявам по-тежки прилагателни, тъй като този артикул евентуално е влезнал в магазинната мрежа към този момент с изминал период на валидност ", добави пострадалият.

Мъжът не е отварял пакетираното сирене. Вместо да го върне в магазина той решил да сезира за казуса с годността Агенцията по сигурност на храните. От там в късния следобяд изпратиха инспектори на инспекция в обекта, откъдето е закупено сиренето.

На щандовете беше открита още една опаковка от същия артикул, още веднъж с изминал период на валидност съгласно посоченото на етикета.

" Най-вероятно се касае за някаква техническа неточност на етикета. Ние ще ги изземем тези количества, те ще бъдат унищожени в екарисаж и назад по веригата ще бъде осведомена и мандрата, която е производител и където дефакто става етикетирането на самото сирене и дали не се касае за някаква чисто техническа неточност ", сподели още лекар Велина Илиева, основен контрольор в ОДБХ-Благоевград.

От магазина не пожелаха да застанат пред камера. Казаха единствено, че става въпрос за сбъркан етикет подложен на продукта при пакетирането му.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР