Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура заради контакти на

...
Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура заради контакти на
Коментари Харесай

Проверяват прокурор и полицай за връзки с братя Галеви

Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура поради контакти на нейни представители до свързани с изчезналите мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев - братя Галеви. Според осведомени изясняването на скандалните връзки е обвързвано с някогашната държанка на Галев - Юлияна Бельовска, от която той има дете, и нейната сестра Вероника. Тя пък е вдовица на свързвания с Галеви, а след това апетитен за техен конкурент Ангел Стефанов-Гяволето, който е убит преди 15 години, напомня уеб сайтът "Блиц ".

Проверката в Дупница трябвало да бъде осъществена от Окръжната прокуратура в Кюстендил, разкриват източниците, представени от столичен ежедневник. По думите им било допустимо инспекцията да завърши по два вероятни сюжета. Първата версия гласи, че всичко щяло да бъде заметено под килима, защото "гарга на врана око не вади ", а в тази ситуация става дума за сътрудници, които би трябвало да ревизират сътрудници. Още повече че в случай че се извадят кирливите ризи, ще би трябвало и шефката на Окръжната прокуратура да дава отговор, че не е била задоволително взискателна към подчинените си в Дупница. Вторият вероятен вид е да бъдат отстранени чиновниците, които с държанието си са уронили имиджа на прокуратурата, полицията и общинската изборна комисия.

До прокурорската инспекция се стига, откакто в обществената мрежа фейсбук се появяват фотоси от сбирки по кръчми на локален дамски клуб, който събира погледите в Дупница през последните месеци. В компанията са се събрали представителки на две противоположни прослойки на обществото. От едната страна са локални юристки, а от другата - дамите на мафиотски босове. Според наблюдаващи, а и от фотосите проличава, че в дамския клуб е Радослава Митева, обвинителката от Районната прокуратура в Дупница. Кадрите демонстрират, че тя се забавлява в компанията на Юлияна и Вероника, известни в града и като "Сестри Галеви ". На сбирките по заведения с тях участва и юрист Мария Чомакова. Тя е ангажирана освен като бранител по каузи в съда, само че е и началник на Общинската изборна комисия (ОИК) в Дупница, а в това й качество би трябвало да бди за законността по време на избори. С компанията се движи и проверяващата полицайка Христина Тодорова, както и още няколко дами - продавачки и собственички на магазини.

Проверката на прокуратурата би трябвало да обясни какви тъкмо са връзките в тази забележителна компания, в която са жена на дезертьор от закона, прокурорка, адвокатка - началник на изборна комисия, и проверяващ служител на реда. Местните се майтапят, че нищо чудно, до момента в който всички тези дами релаксират дружно по празненства, да могат да разрешат не един и два заплетени проблема в съда. Юристките и Сестри Галеви се забавляват щуро и не пропущат да документират това, а след това качват в обществените мрежи фотоси от купоните. На тях не пропущат да показват какъв брой са си близки, демонстрират фрагментите. На един от фотосите прокурорката Митева е прегърнала приятелката на изчезналия мафиот Юлияна и явно не се тормози, че против бащата на детето й тече дело за лишаване на имущество, добито по незаконен метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР