Проведохме многобройни часове на преговори за детайлите относно влизането ни

...
Проведохме многобройни часове на преговори за детайлите относно влизането ни
Коментари Харесай

Мария Габриел благодари на Бойко Борисов за Шенген и обяви: Ще направим Шенгенското пространство по-сигурно

Проведохме многочислени часове на договаряния за детайлите по отношение на влизането ни в Шенгенското пространство. Продължаваме да работим доста интензивно с сътрудниците в Австрия, Румъния и Европейска комисия по отношение на пълноправното ни участие в Шенген. В края на март ще отпадне контрола по въздушните и морските граници. 

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, която разяснява тематиката за влизането на България в Шенген по въздух и вода.  

" Приемането ни в Шенген е държавен приоритет. Искам да благодаря особено на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който следеше и участваше в тези тежки договаряния. България е заслужила мястото си в Шенген. Нашата концепция е сигурност посредством съдействие. Специално желая да благодаря на вътрешния министър и неговия екип, на правосъдния министър и неговия екип, на всички парламентарни групи, на президентската институция. Показахме, че когато приказваме на един език, можем да реализираме доста за България ", добави Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова. 

" Нашата цел е през 2024 година да има ясна дата и за отпадането на контрола по сухопътните граници. България ще направи Шенгенското пространство по-сигурно. Искаме през идната година да продължим да демонстрираме положителни резултати. Искам да благодаря на Австрия за градивните договаряния ", отговори на журналистически въпроси вицепремиерът Габриел.  

На брифинга присъединяване взе и вътрешният министър Калин Стоянов. " Изключително удовлетворен съм от постигнатото и свършеното досега. Министерство на вътрешните работи получи отлична оценка и поддръжка даже от тези, които сега ни възпрепятвстват по пътя към пълноправното участие в Шенген. Ще продължим да вършим това, което е належащо като министерство. Благодаря на всички чиновници в Министерство на вътрешните работи за свършената работа ", сподели той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР