Проведените днес исторически разговори между Южна Корея и КНДР са

...
Проведените днес исторически разговори между Южна Корея и КНДР са
Коментари Харесай

Какво договориха КНДР и Южна Корея в сравнение с 2007 г.?

Проведените през днешния ден исторически диалози сред Южна Корея и КНДР са третата среща на върха сред водачите на двете страни.

 Ким Чен-ун даде обещание завършек на войната с Южна Корея, отхвърля се от нуклеарните оръжия
Ким Чен-ун даде обещание завършек на войната с Южна Корея, отхвърля се от нуклеарните оръжия

След договаряния със Съединени американски щати и Китай

Първата, провела се през 2000 година, не докара до договаряне на действителни времеви рамки и признатите задължения бяха доста общи. Но БиБиСи показва главните разлики сред споразуменията от 2007 и 2018 година:

Мир

2007 година: Признава се нуждата от преустановяване на контрактуваното през 1953 година помирение и " определяне на дълготраен кротичък режим ".

2018 година: Декларация за преустановяване на Корейската война. Договореност за " деен блян " към образуване на срещи със Съединени американски щати или със Съединени американски щати и Китай.

Икономическо съдействие

 Историческо стъпване на Ким Чен-ун в Южна Корея Обновена
Историческо стъпване на Ким Чен-ун в Южна Корея

" Нека построим един по-добър свят "

2007 година: Очертани са редица стопански начинания, в това число разкриване на товарни железопътни услуги сред Мунсан и Бондон, завършване на митнически въпроси.

2018 година: Изпълнение на плановете от 2007 година

Въоръжени сили

2007 година: Двете страни реализираха " единодушие да не провокират враждебно въодушевление, да понижат военното напрежение и да разрешат противоречивите въпроси посредством разговор и договаряния ". Планиране на договаряния сред военните министри за договаряне на военни гаранции.

2018 година: Двете страни реализираха " единодушие за цялостно преустановяване на всички враждебни дейности във всяка област, в това число по земя, въздух и вода ". Чести срещи сред военните водачи на двете страни.

Мирна зона

2007 година: Обща риболовна зона

2018 година: Превръщане на демилитаризираната зона в мирна зона с цялостно преустановяване на пропагандата по границата. Практически ограничения за основаване на морска мирна зона/ обща риболовна зона.

Спорт

2007 година: Двете страни да се появят под общ байрак на Олимпиадата през 2008 година

2018 година: Съвместно присъединяване на интернационалните спортни събития, в това число и на Азиатските игри през 2018 година

Обединение на разграничените фамилии

2007 година: Разширяване обединяването на родственици и поощряване обмена на видеопослания.

2018 година: Продължаване обединяването на разграничени фамилии, в това число стратегия за фамилно обмисляне на Деня на освобождението на 15 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР