Проведени са множество действия по разследването (претърсване, обиск и изземване),

...
Проведени са множество действия по разследването (претърсване, обиск и изземване),
Коментари Харесай

Масирана акция на ГДБОП в Търговище, Разград и Харманли /снимки/

Проведени са голям брой дейности по следствието (претърсване, обиск и изземване), вследствие на които е обезвреден завод за произвеждане на спортни дрехи, носещи непокътнати търговски марки на световноизвестни компании. Иззети са шевни и щамповъчни машини и уреди, употребявани в противозаконното произвеждане, както и голям брой спортни дрехи, носещи белезите на световноизвестни търговски марки, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

Действията по следствието са извършени под надзора на Окръжна прокуратура - Търговище, по формирано досъдебно произвеждане по член 321, ал.3, прочие 2, вр. с ал.1 и алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещо активност на проведена незаконна група, извършваща закононарушения по член 172 б. Разследването по случая продължава под управлението на прокуратурата с разпити на очевидци, назначение на експертизи и покачване на обвинявания.

 

.

 

Противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари е приоритет на Европейски Съюз в региона на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско равнище е създаден проект за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT). В рамките на EMPACT, двадесет и четири държави-членки на Европейски Съюз и европейски организации (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят взаимно на интернационално равнище за обезвреждане на посочените незаконни закани.

 

.

ГДБОП е началник на европейската група, която работи по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.

 

.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР