Проведената мащабна полицейска акция Бяло“, разпоредена от главния прокурор Иван

...
Проведената мащабна полицейска акция Бяло“, разпоредена от главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Полицейската акция „Бяло“  удари знакови дилъри на  Мирката и Йоско Костинбродския

Проведената огромна полицейска акция „ Бяло “, разпоредена от основния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Иван Демерджиев и извършена в цялата страна с присъединяване на близо 3000 антимафиоти, е блъснала тежко наркоструктурите на позабравения люлински наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката и на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, научи „ Уикенд “ от свои източници от ъндърграунда.

В рамките на спецоперацията, която ще продължи до края на седмицата, бяха задържани 56 дилъри на дрога и обискирани над 150 обекта – нощни заведения, офиси и частни домове. Антимафиотите разрушиха и три наркооранжерии за развъждане на марихуана – в село Томпсън край Своге, както и в софийските села Равно поле и Мировяне.
Според осведомени две от фабриките за марихуана – в село Томпсън и в Равно поле, са били благосъстоятелност на люлинския наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката. Той нашумя преди 15 година като необут №1 на дрогата в ж.к. „ Люлин “ и главен зложелател на страховитата Банда на Чуковете, ръководена от след това безследно изчезналия Христо Вартерян – Ицо Исуса. 

Мирката също напусна страната, с цел да се избави от арест – откри се в Нидерландия, където откри няколко оранжерии за марихуана.
Тази пролет управляващите в Нидерландия са блъснали всички оранжерии на Мирослав Пелтеков в ниската земя и той е бил заставен да се прибере в България скоропостижно, защото попаднал в полезрението на локалните полицейски служби. След завръщането си у нас Мирката вложил в няколко наркооранжерии край София – две от тях са разрушените при акция „ Бяло “ ферми за марихуана в Равно поле и в село Томпсън. В наркооранжериите са закопчани шестима мъже, а от прокуратурата оповестиха, че измежду арестуваните има и свързани лица с така наречен „ Люлинска група “, евентуално визирайки структурите на Мирослав Пелтеков.
Сред атакуваните в акция „ Бяло “ дилъри на опиати в София са били и наркоразпространители от свитата на люлинския престъпник Весо Телото.

Веселин Ермалаев – Весо Телото неотдавна управлява забележителен дял от бизнеса с дрога в София и се придвижва с половин дузина въоръжени охранители. Според оперативна информация, Весо Телото работи под шапката на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския и постоянно му гостува в село Безден. Йоско Костинбродския не е бил измежду целите на акция „ Бяло “, само че няколко от хората му в София са били посетени от полицията. Те били арестувани за информация, само че освободени по-късно, защото при обиски в домовете им не било намерено нищо нелегално.

Проведената акция „ Бяло “ е първата взаимна огромна интервенция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи през последните 2 години. След като вътрешното министерство беше поето от Бойко Рашков в края на 2020 година, връзките сред Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване внезапно бяха скъсани. В резултат наркотърговията в страната разцъфтя до невиждани мащаби. Новият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев съумя да откри общ език с прокуратурата, въпреки към момента сред двете институции да тлее напрежение.

Безспорно най-скандалният и любопитен случай от извършената полицейска интервенция „ Бяло “ е карцерът на 17-годишен възпитаник от пловдивското учебно заведение „ Никола Вапцаров “ в квартал „ Гагарин “.
Тийнейджърът е бил арестуван от служители на реда в класната стая на 11 „ в “ клас по време на огромното междучасие. При обиск в джобовете му са открити 21 хапчета екстази, 20 грама марихуана, електронна везна и 850 лв.. Ученикът признал, че пласира дрога на съучениците си. Твърди се, че сигнал против младежа бил подаден седмица по-рано от негова учителка.
В Добрич пък в границите на полицейската интервенция беше хванат дилър на синтетична дрога, у който бяха открити над 50 000 лв. и 20 000 евро. „ Подът на едната стая не стигна, с цел да наредим и опишем иззетите банкноти “, настояват от полицията.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР