Проведе се пресконференция на Възраждане“ във Варна по повод репресиите

...
Проведе се пресконференция на Възраждане“ във Варна по повод репресиите
Коментари Харесай

„Възраждане“ питат кмета Коцев: В конфликт на интереси ли е началникът на „Рибарски пристанища“ в Община Варна 


Проведе се конференция на „ Възраждане “ във Варна във връзка репресиите от страна на страната и общината в рибарския бранш. В спор на ползи ли е назначеният за шеф на отдел „ Рибарски пристанища “ в Община Варна Лъчезар Братоев, питат кмета Благомир Коцев.

В изказването във връзка проблемите пред рибарския бранш, като един бе маркирано, че е обвързван с въпросния шеф на общински отдел. Между него и риболовците имало напрежение, споделят от партията.

„ Разполагаме с документи, които демонстрират, че Братоев като притежател на компания я продава на 80-годишен човек, който малко по-късно я афишира в неплатежоспособност. Така се заобикаля заплащане на половин милион лв. налози към страната и още толкоз контракти със отговорности към други лица. И това лице твърди, че е почтено. Пристанището, което той ръководи и което се популяризира като негово, в действителност е чартърен и е част от пристанище Варна. Наемите, които той взима от яхти са в пъти повече от наемите, които заплаща за прилагане на пристанището. С потенциал от 30 яхти при междинна цена от 50 евро дневно пристанището е взето с дълготраен контракт до 2032 година за 4400 лв. дружно с яхтения магазин, който той употребява. Така доста кардиналният господин, който не желае да ощетява страната, заплаща по 146 лв. дневно за пристанището и магазина, които покрива с взимането на наем единствено за една лодка “, уточни Коста Стоянов.

„ Тук е редно да зададем въпроса към кмета на общината – Защо той назначава хора, които ръководят десетки компании и са в ръководството на неправителствени организации свързани с яхти и яхтени пристанища. Дали това не е спор на ползи. Морално ли е да назначиш човек, който евентуално години обратно е ощетявал бюджета на страната и е заобиколил закона, с цел да не заплати налози. Господин кмета, това ли е смяната, която оферират и по този начин ли смятате да работите с локалния бизнес. Ние смяна не виждаме. За нас нещата са по – зле по отношение на предходното ръководство “, пита още той.

„ Възраждане “ насочат и въпрос, предизвикан от възбраната от предходната седмица на „ Морска администрация “ за маневриране и приставане на рибарските лодки на лодкостоянките поради неприятното положение на оборудванията.

„ Голяма част от тези уреди са с неустановена благосъстоятелност. Те са държавни, общински, със смесена благосъстоятелност или такава с неустановена и с незнаен притежател. Този проблем е може би от 30 години. Всички знаем, че тези уреди не са положителни за прилагане и даже рискови. Интересно за какво тематиката за тези уреди се повдига постоянно преди избори или за да се извиват ръцете на риболовците. Смятаме, че мотивът сега е последното, защото следва ротация и рибарския бранш се надигна против закона за перките в морето. Ако оборудванията фактически са негодни и то от години, за което всички знаем, за какво страната не прави нищо по този мотив, за какво не са ремонтирани и за какво не са отделяни средства. Явно, че община и страна не се грижат добре, а в това време се стопира достъпът. Според нас би трябвало да се откри взаимно решение и да се защитят ползите на риболовците. Те внасят налози и такси в общината и страната. В момента риболовците няма къде да пристават със своите кораби. Има едно рибарско пристанище „ Карантината “, издигнато с европейски средства. То е лимитирано и не става за приставане на по-големи плавателни съдове. Декларираме предпочитание да бъде посредник сред двете страни “, разяснява Стоянов, представен от varna24.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР