Проведе се лекция за бъдещето на електронната търговия в България

...
Проведе се лекция за бъдещето на електронната търговия в България
Коментари Харесай

COVID-19 и бъдещето на електронната търговия в България

Проведе се лекция за бъдещето на електронната търговия в България от Chief Digital Officer на CloudCart – универсална платформа за основаване на онлайн магазини. Целта на лекцията бе да показа основни статистики за e-commerce в Европейски Съюз и България, както и преимуществата на партньорството с CloudCart.

Онлайн търговията преднамерено замества извършването на покупки в по-големи магазини. През 2020 цялата e-commerce промишленост се прави оценка на 4 трилиона $, без да дава знак за закъснение. 68% от жителите на Европейски Съюз пазарят онлайн, а самия e-commerce съставлява 5% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз.

На събитието се разискаха желанията на потребителите в онлайн търговията в България. Най-често продавани се оказаха стилните продукти и аксесоари, държейки 41% от продажбите. Най-купуваните артикули също са фешън продукти, като те заемат 54% от пазара. Според данни от 2019 българите харчат приблизително 100 – 500 лева за онлайн покупки.

Управлението на онлайн търговски бизнес е нелека задача, включваща мениджмънт на доста платформи. Подобно менажиране е скъпо за началните бизнеси, което е и честа причина те да не се захващат с това. В опита си да ръководят всички елементи от бизнеса си доста от притежателите го вършат неефективно. CloudCart познава проблемите на онлайн бизнесмените, по тази причина задачата му е да прави този тип бизнес по-достъпен.



CloudCart е платформата за електронна търговия, която е известна с фокуса си върху маркетинговите принадлежности за генериране на повече продажби. Тъй като дребният и междинният бизнес са гръбнакът на една стопанска система, CloudCart цели да помогне на тези предприятия да развиват сполучлив онлайн бизнес, ползвайки многото му улесняващи интеграции. Платформата е разпозната като една от най-полезните в света за 2019 година от Newsweek, паралелно с огромна компания като Shopify. Интеграциите ѝ с снабдители, способи на заплащане и маркетинг канали вършат платформата доста лесна за потребление и поддръжка и са в сърцевината на това, което я прави сполучлива.

CloudCart обслужва продавачи и техните клиенти от целия свят с 10 000 регистрирани магазина и 2 000 плащащи клиенти.

Данните от изследването на BESCO, от което CloudCart беше част, предвиждат 40 – 60 % спад в оборота. Смята се, че загубата на клиенти на локално и световно ниво ще е най-често срещаната последица от рецесията.

Вероятно заради липса на доверие от страна на клиентите България е страната с най-голям % наложени платежи при разпределението на способи на заплащане (85% – наложен; 5% – карта; 10% – кредит). След COVID-19 CloudCart, като агрегатор на поръчки, следи наклонност към потреблението на различни способи на заплащане, изразено в доста повишаване на заплащанията с карти.

Тъй като главната цел на CloudCart е да оказва помощ на дребния и междинния бизнес, акцията „ Премини през компликациите. Премини онлайн “ в помощ на търговци през пандемията беше съвсем предстояща. Над 2000 бизнесмени и дребни бизнеси получиха достъп до платформата гратис и с спомагателна помощ, с цел да могат да отворят вратите на магазините си още веднъж, само че този път онлайн.

CloudCart показа и за партньорската си стратегия, налична за компании и лица, които желаят да допринесат към устрема им към налична, лесна и занимателна електронна търговия. Типовете сътрудници, от които те се интересуват, са – цифрови организации, фрийлансъри и уеб студиа, хостинг и домейн компании, медии, телекоми и банки.

От стартирането си на българския пазар, CloudCart развива своята активност и иновира в областта на електронната търговия, като през 2019 година показва новия си freemium бизнес модел, а през 2020 година затваря своята първа инвестиция от външен вложител - най-големият фонд за български вложения New Vision 3. Последвана от светкавична втора инвестиция в рамките единствено на 2 седмици след първата, този път идваща от Sportal Media Group. За бъдещото си развиване през идващите няколко години,компанията възнамерява навлизането в други Балкански пазари, както и сполучливото развиване на досегашните такива.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР