Провали се първата сателитна мисия, изстреляна от територията на Обединеното

...
Провали се първата сателитна мисия, изстреляна от територията на Обединеното
Коментари Харесай

Провали се космическата мисия на Обединеното кралство

Провали се първата сателитна задача, изстреляна от територията на Обединеното кралство. " Аномалия " попречи на ракетата, ръководена от американската компания Virgin Orbit, да доближи орбита и да изведе спътници в космоса, оповестява БиБиСи.

На пръв взор е изглеждало, че ракетата се е издигала вярно, само че тогава от компанията осведомят за нередовност, а спътниците са били изгубени. Самолетът притежател 747 се е върнал безвредно в базата.

Системата Virgin Orbit е в употреба е едвам от 2020 година Тя е претърпяла щета при първото си излизане, само че по-късно е имало четири сполучливи полета.

По данни на Британската галактическа организация, казусът е зародил в горния сегмент на ракетата. Двигателят от втора степен е имал техническа особеност и не достигнал нужната орбита. Останалото обаче е част от следствие на Virgin Orbit и държавните служби.

Няма удостоверение дали ракетата е паднала назад на Земята, само че в случай че е, тя е щяла да падне над ненаселени региони.

Обединеното кралство и преди е изпращало ракети в космоса, само че не и за извеждане на спътници в орбита. Космическата промишленост на страната постоянно е трябвало да изпраща спътниците си до непознати космодруми, с цел да ги изведе в орбита.

Повече от 2000 фенове се бяха събрали на летище Корнуол, Нюкуей, с цел да следят отпътуването на 747. Те се отдалечиха, до момента в който новините, че нещо се е объркало, бяха оповестени.
 Първи триумф на Съединени американски щати с хипезвукова ракета
Първи триумф на Съединени американски щати с хипезвукова ракета

Тя е изстреляна от самолет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР