Проучвания за изграждане на ескалационно съоръжение, което да свързва централния

...
Проучвания за изграждане на ескалационно съоръжение, което да свързва централния
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Обмисля се съоръжение, което да свързва площад „Велбъжд“ и крепостта на хълма Хисарлъка

Проучвания за създаване на ескалационно оборудване, което да свързва централния площад " Велбъжд " в Кюстендил и средновековната цитадела на хълма Хисарлъка стартира Общината в Кюстендил, заяви на конференция кметът Петър Паунов.

От години обсъждаме построяването на такова техническо оборудване, което считаме, че е време да се проектира. Имаме опция да стартираме планови изследвания, а в устройствения проект на местността Хисарлъка е заложено такова решение, сподели Паунов. 

Кметът на Кюстендил съобщи, че задачата на общинската администрация е за идващия туристически сезон да бъде препоръчано решение, което ще обезпечава бърза и комфортна връзка сред плануваните мероприятия на Хисарлъка и центъра на града.

" Това ще бъде подтик за туризма - улеснение и атракцион. Целта ни е при започване на идната година, на рационална цена, всеки да може да се качи или да слезе от хълма над града с такова оборудване ", уточни Паунов. Той разяснява, че финансиране ще се търси посредством фонд " ФЛАГ ". 

По мотив срещата му със Сдружението на общините и вицепремиера по районно развиване Гроздан Караджов през предходната седмица, Паунов уточни, че е настоял Кюстендил да бъде предпочитан район. Сега попадаме в трета подгрупа, която планува 30 % съфинансиране на планове. Ние предлагаме район като нашия да има минимално съфинансиране, с цел да не бъде ощетяван повече, сподели Паунов. Той уточни, че се работи за издаване на позволение за градеж за три от дребните обитаеми места в общината, с цел да бъде подадено предложение за замяна на водопровода и канализацията там.

Председателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов заяви на конференцията, че на 9 април Общината провежда разчистване в региона на река Банщица при входа на града при с. Ябълково. Ще се търси метод за слагане на мрежи за понижаване на замърсяването в този сектор, добави кметът Паунов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР