Проучването на нагласите на родителите дали желаят децата им да

...
Проучването на нагласите на родителите дали желаят децата им да
Коментари Харесай

Шефка на детска градина: Повечето родители не искат децата им да се тестват за COVID-19


Проучването на настройките на родители те дали желаят деца та им да бъдат тествани за COVID-19 протече в границите на 2-3 дни. Малко над 50% от родители те се включиха. Голяма част то тях изобщо не демонстрираха предпочитание. От тези 50% единствено 5% са съгласни с това да бъдат правени антигенни проби. Останалите са срещу.

Това сподели за БГНЕС шефът на 172-ра ДГ „ София ” Иванка Иванова.

„ Има огромен % от родители те, които се тормозят за метода, по който ще бъдат правени тези проби , от кого ще бъдат правени. Притеснява ги това, че въпреки всичко деца та ще бъдат подложени на някакъв стрес, тъй като това е физическа намеса, от която те ще се тормозят когато им се прави. Родителите са обезпокоени повече за това, че нямат информация и кардинално не желаят да се прави нещо с деца та в тяхно неявяване “, разяснява Иванова част от аргументите родители те да са срещу тестването на малчуганите.

Директорът уточни, че изненадващо ползата, проявен към тестването е от страна на родители с дребни деца за разлика от тези в огромните групи.

Иванова е безапелационна, че тестването не би трябвало да става наложително, макар сегашният отвод на родители те, а те да бъдат убеждавани в изгодите.

В столичната 99-та детска градина „ Брезичка ” пък 95% от родители те са взели присъединяване в допитването, като 30% от тях са декларирали, че са съгласни деца та им да бъдат тествани.

„ По-голямо е желанието за присъединяване в проби те от по-големите групи – 3 и 4-та група. В четвъртите групи имаме към 70% настройки да се осъществят тези проби “, уточни шефът Иванка Харбалиева.

Според нея този % на искащи да бъдат тествани деца та се дължи на високото доверие, което родители те имат към екипа на градината. Харбалиева разяснява, че не разполага с повече информация от тази, която е оповестена в общественото пространство.

„ Скрининг проби , проучване на деца та, толкоз. Нямаме други по-задълбочени информации – по какъв начин ще се осъществят, на какъв стадий, в каква поредност. Имаме въпроси от родители те – на какъв брой време ще се вършат, дали е правилно, че ще се вършат на всеки две седмици “, съобщи тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР