Проучването на експерти от СЗО съвместно с китайските здравни власти

...
Проучването на експерти от СЗО съвместно с китайските здравни власти
Коментари Харесай

AP: COVID-19 e с животински произход, сочи разследването на СЗО

Проучването на специалисти от СЗО взаимно с китайските здравни управляващи откри, че най-вероятният генезис на COVID-19 е скотски, написа „ Асошиейтед прес “, които са се срещнали с отчета. От СЗО означават още, че теорията за приключване на вируса от лаборатория е „ извънредно невероятна “.

Резултатите от изследването значително са предстоящи и оставят доста въпроси без отговор. Въпреки това отчетът дава подробна информация за заключенията на учените.

От СЗО оферират в допълнение следствие на всяка една обособена опция за генезис – без „ лабораторно приключване “.

Официалното издание на отчета беше забавено, което повдигна доста въпроси дали Китай се пробва да повлияе на окончателните изводи на учените.

Снимка: Getty Images

От „ Асошиейтед прес “ показват, че са получили копие от отчета в „ съвсем крайна версия “ на 29 март от почитан посланик в Женева, обвързван със СЗО. От организацията акцентират, че не е ясно дали ще има още промени във финалния документ.

Самоличността на дипломата остава загадка, защото не е било разрешено да показа резултатите от отчета авансово.

Снимка: Getty Images

Какво се е случило?

Според специалистите от СЗО има четири евентуални сюжета за произхода на вируса с име SARS-CoV-2.

Първият вид е предаване посредством медиатор – от прилеп на животно, което по-късно заразява човек. Експертите регистрират, че непосредствено заразяване прилеп-човек е по-скоро невероятно.

Като съвсем невероятно е оценен и разновидността за заразяване от замразена храна.

Най-близкият роднина на вируса, който предизвиква COVID-19 е открит в прилепи, за които се знае, че разнасят коронавируси. Въпреки това в отчета написа, че „ еволюционната отдалеченост сред тези вируси от прилепи и SARS-CoV-2 е няколко десетилетия, което загатва за съществуването на изчезнало звено “.

Снимка: Getty Images

Според отчета непосредствен роднина е открит в така наречен панголини или люспеници, само че сходни вируси са открити в котки и норки, което отваря опцията точно те да са преносителите.

„ Черновата “ на „ Асошиейтед прес “ не дава последна оценка дали епидемията е почнала от пазара в Ухан, където беше засечен най-ранният клъстер на заболяването през декември 2019 година

Откритието на по-стари случаи на ковид демонстрират, че е допустимо епидемията да е почнала на друго място. В отчета написа, че е допустимо да е имало пациенти с по-леко протичане на заболяването и по тази причина да не е направена връзката.

Снимка: Getty Images

Ами, замразената храна?

След появяването на локалната зараза от ковид, китайските здравни управляващи разкрили вируса върху опаковки на замразени храни.

Китай стартира тази доктрина още при започване на пандемията, намеквайки, че заболяването е импортирана в страната, а не е зародила там.

Според отчета, обаче, този вид заразяване е по-скоро невероятно, защото рискът е извънредно невисок.

„ Докато има някакви доказателства за допустимо внасяне на SARS-CoV-2 със замразени храни в Китай, това би било невероятно през 2019 година, когато вирусът не циркулираше по целия свят “, показват в отчета.

Очаква се формалният документ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР