Проучване установи, че срамежливостта сред децата може да повлияе на

...
Проучване установи, че срамежливостта сред децата може да повлияе на
Коментари Харесай

Проучване: Срамежливостта при децата влияе на езиковите им способности

Проучване откри, че срамежливостта измежду децата може да повлияе на представянето им на езикови проби според от равнището на обществено държание, изисквано от теста, заяви електронното издание „ Медикъл експрес “.

Срамежливите деца са склонни да бъдат по-необщителни в всекидневието си. Проучването на психолога Сара Къкър от Южния методистки университет и нейна студентка, която в този момент учи в Университета на Източен Илинойс, откри, че общественото държание на децата може да се окаже предизвикателство при оценяването на езиковите им качества .

В проучването участваха 122 деца на възраст сред 17 и 42 месеца . Всяко дете мина през поредност от три езикови задания, които изискват разнообразни равнища на обществено държание.

Резултатите разкриха обилни разлики в представянето на децата при другите задания според от срамежливостта им.

„ Темпераментът на детето, изключително неговата свенливост, може мощно да повлияе на това по какъв начин ще се оправи с езиковите задания “, изясни Къкър. „ Когато се правят оценка езиковите качества на децата, медицинските експерти и учителите би трябвало да вземат поради равнището на свенливост на детето, като да вземем за пример употребяват задания, които са по-малко натоварващи за тях, като задания за изтъкване, вместо за говорене. “

Къкър има вяра, че изследването ще помогне на експертите да подсигуряват по-ефективното оценяване на езиковото равнище измежду децата, както и да получат по-цялостно схващане на езиковото им развиване . В бъдеще тя и нейният екип възнамеряват да изследват представянето на срамежливите и по-малко срамежливите деца по време на стандартизирани езикови проби.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР