Проучване, проведено в Европейския съюз и Обединеното кралство, показва тревожна

...
Проучване, проведено в Европейския съюз и Обединеното кралство, показва тревожна
Коментари Харесай

Ужасна болест засяга все повече млади хора

Проучване, извършено в Европейския съюз и Обединеното кралство, демонстрира тревожна действителност: смъртните случаи от една ужасна болест измежду младежите може да се усилят с към една трета през 2024 година

Експерти от университета в Милано (Италия) пресмятат, че смъртните случаи, породени от това заболяване, ще се усилят доста измежду хората на възраст сред 25 и 49 години.

Прогнозираният напредък в целия Европейски съюз, както и в Обединеното кралство, ще бъде забележителен спрямо 2018 година

Става въпрос за колоректалния рак. Резултатите от това изследване са тревожно сходни на тези, оповестени на 17 януари 2024 година в статистически отчет на Американското общество за битка с рака, написа zdrave.to.

Този отчет откри, че това заболяване е водещата причина за гибел от рак при мъже под 50-годишна възраст в Съединените щати. За дамите в същата възрастова група ракът на дебелото черво е втората водеща причина за гибел от рак и числата наподобява нарастват от 90-те години на предишния век.

„ Процентите са малко по-различни, само че мисля, че наклонността е сходна и считам, че мненията за затлъстяването, диетата и потреблението на алкохол сигурно са годни “, споделя представителят на Американското онкологично сдружение Кристина Анунциата.

Все повече младежи са изложени на риск от колоректален рак

Тревожна специфичност на този тип рак, съгласно Карло Ла Векия, водещият създател на новото проучване, е, че заболяването е доста по-агресивна при младежите. Изглежда, че затлъстяването и потреблението на алкохол са основни фактори за появяването на колоректален рак.

В страни като Франция и Италия, където потреблението на алкохол е намаляла, нарастването на смъртността не е толкоз мощно.

„ Хората би трябвало да се стремят да поддържат здравословно тегло, да спазват диета, богата на плодове и зеленчуци и с ниско наличие на алено месо, да спортуват постоянно и да лимитират потреблението на тютюн и алкохол “, сподели Кристина Анунциата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР