Проучване, поръчано от екологичната група Greenpeace, показва, че над една

...
Проучване, поръчано от екологичната група Greenpeace, показва, че над една
Коментари Харесай

Грийнпийс призовава Европа да ползва влакове, а не кратки полети

Проучване , поръчано от екологичната група Greenpeace, демонстрира, че над една трета от най-натоварените полети на къси дистанции в Европа имат жизнеспособни други възможности с влакове , които са надалеч по-малко замърсяващи, оповестява АП.

Групата прикани европейските държавни управления в сряда да усилят пътуването с влакове , тъй че по-малко замърсяващи самолети да летят над континента. Проучването на OBC Transeuropa сподели, че 34% от 150-те най-натоварени полета на къси дистанции имат други възможности за пътешестване с трен за по-малко от 6 часа.

Проучването, оповестено преди срещата на върха на Организация на обединените нации за изменението на климата , която се открива в Глазгоу, Шотландия в неделя, акцентира някои изключително проблематични въздушни направления , които, съгласно създателите, могат да отделят дузина пъти повече въглероден диоксид, в сравнение с влаковете.

Маршрутите, в това число Мадрид-Барселона, Франкфурт-Берлин и Брюксел-Амстердам , могат да бъдат обхванати с трен за два до четири часа , се споделя в изследването.

" Европа може да размени съвсем всички топ 250 полета на къси дистанции и да спести към 23,4 милиона тона CO2 годишно, колкото са годишните излъчвания на CO2 на Хърватия ", сподели Грийнпийс.

В отчета се споделя, че ще помогне, в случай че държавните управления на Европейски Съюз предизвикват повече пътуването с влакове , изключително нощните влакове, се споделя в отчета.

Авиокомпаниите настояват, че някои полети на къси дистанции са нужни , защото те са съществени връзки за пътувания на по-дълги дистанции .
 Страшни констатации: светът е доста надалеч от ограничението на световното стопляне
Страшни констатации: светът е доста надалеч от ограничението на световното стопляне

Светът се е запътил към климатична катастрофа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР