Проучване показа, че бягането може да е по-ефективно от лекарствата

...
Проучване показа, че бягането може да е по-ефективно от лекарствата
Коментари Харесай

Бягането: По-ефективно от лекарствата при депресия

Проучване сподели, че бягането може да е по-ефективно от медикаментите при оправянето с депресията, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Много специалисти назовават физическата интензивност „ естественият антидепресант “ от години насам, а в този момент ново изследване удостоверява това разбиране.

Exercise is an all-natural treatment to help fight:
— Harvard Health (@HarvardHealth)
Сред общо 140 пациенти с меланхолия, присъединили се в проучването, тези, които са взели участие в постоянно групово тичане - което значи две или три 45-минутни сесии за тичане всяка седмица (в продължение на общо четири месеца), са забелязали, че техните равнища на меланхолия спадат малко повече от онази, които са се лекували с елементарни антидепресанти, наречени селективни инхибитори на противоположното захващане на серотонина .

Тези антидепресанти покачват равнищата на серотонина - невротрансмитер, който е основен за регулирането на настроението и при положенията на меланхолия и тревога.



Групата, която избра да лекува депресията си с физически извършения, също усъвършенства и физическото си здраве. Тази група, сподели създателят на проучването Бренда Пенинкс, също „ загуби тегло, усъвършенства физическото си положение и понижи сърдечната си периодичност и кръвното си налягане “.

Пенинкс - професор по психиатрична епидемиология и заместник-председател на катедрата по психиатрия в Медицинския център на Амстердамския университет в Холандия, показа своите констатации този уикенд на срещата на Европейския лицей по невропсихофармакология, която се концентрира върху науката и лекуването на психологичните разстройства.

A new study from Vrije University has shown that running can be just as effective as antidepressants in treating depression
— Earth.com (@EarthDotCom)
При групата, която избра физическата интензивност, обаче имаше един минус - вероятността пациент да продължи да се придържа към цялостната стратегия за извършения беше доста по-ниска, в сравнение с настройката на пациентите, избрали лекуване с антидепресанти . Между 52% и 58% от бегачите поддържаха рутината през целия интервал на изследването, а сред 82% и 85% от пациентите във втората група се придържаха към медикаментите.

Пенинкс не изрази изненада от този факт и означи, че хората не могат елементарно да трансформират метода си на живот .



За Ахмед Джеръм Ромейн, помощник във Факултета по кинезиология и науки за физическата интензивност в Университета на Монреал, освен бягането, а физическата интензивност като цяло е потребна за психологичното здраве .

Той означи, че да вземем за пример в Канада „ физическата интензивност е включена в рекомендациите за справяне с депресивни разстройства. Така че физическата интензивност като бягането несъмнено е значима тактика при хора с меланхолия, тъй като може да помогне за психологичното здраве, само че също по този начин за физическото здраве. “

Study Finds Running Just As Effective For Treating Depression and leads to other positive health effecta after 16 weeks. Caveats. Need to be able to run + adherence better with the drug. Why move is #1 or
— Dr. Ali Khan (@DrAliSKhan)
Ромейн също изясни, че физическите извършения не са съпроводени със странични резултати . Що се отнася до това, което можем да създадем, с цел да понижи възможностите пациентите да се откажат от бягането с течение на времето, той предложи няколко тактики. Сред тях са фокусиране върху удоволствието по време на подготовка, приемането на обществена поддръжка (като да вземем за пример тренирането с другари или роднини), слагането на цели, с които да се увеличи увереността на пациента, следене признаците на меланхолия преди и след подготовка, както и основаването на проект за физическа интензивност .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР