Проучване относно бума на биткойна през 2017 година установи, че

...
Проучване относно бума на биткойна през 2017 година установи, че
Коментари Харесай

Доклад: Ралито на bitcoin през 2017-а е манипулирано от един голям играч

Проучване по отношение на взрива на биткойна през 2017 година откри, че съвсем целия ценови напредък на цифровата валута по това време се дължи единствено на " един огромен състезател ", макар че пазарният манипулатор към момента остава неидентифициран, написа CNBC.

Професорите по финанси Джон Грифин и Амин Шамс от университетите в Тексас и Охайо са анализирали над 200 гигабайта данни по отношение на историята на транзакциите сред биткойн, тетер и друга цифрова валута.

" Установихме, че разпознатите модели не участват в други потоци и съвсем цялото влияние върху цената може да се отдаде най-вече на един огромен състезател, обозначен като 1LSg ", разясняват Грифин и Шамс.

Манипулацията се е случила тъкмо, когато биткойнът се увеличи до най-високото си равнище от близо 20 000 $ в края на 2017 година, демонстрира още изследването, представено от Infostock.bg.

" Едно от най-големите терзания на вложителите е, че криптовалутата е обект на операция. Изглежда, че това изследване дава известна меродавност на този мотив ", споделя анализаторът на капиталовата компания Cowen Джарет Сейбърг.

В края на предишния месец, биткойнът претърпя прочут напън от продажбите и потъна под 7 500 $. Търговците започнаха да приказват за по-нататъшно стръмно поевтиняване на криптовалутата. Експерти, даже прибързаха да разгласят " гибелта на цифровите валути ". Но това не се случи и единствено седмица по-късно, най-голямата и остаряла криптовалута възвърне съвсем всичко изгубено.

За интервал от 24 часа в края на октомври и два дни след мощното му поевтиняване, биткойнът нарастна от 7 400 до над 10 300 $. Това е покачване от съвсем 42% и на процедура съставлява третата по величина облага за криптовалутата в рамките дневно.

Най-честото пояснение на анализаторите за поскъпвато бяха мненията на китайския президент Си Дзинпин за това по какъв начин голямата стопанска система на страната в размер на 12 трилиона $ - втората по величина в света - би трябвало да се концентрира върху това да стане международен водач в построяването на блокчейн технологиите. Това е технологията, която стои в основата на биткойн и съвсем всяка друга криптовалута на пазара.

Има смисъл, изключително когато вземете под внимание, че преди китайското държавно управление да ограничи търговията с криптовалути в страната, Китай беше световната гореща точка, която оказа помощ за стартирането на бичия пазар през 2017-та година.

Два дни преди китайският президент да приказва за блокчейн технологиите, търсенето на блокчейн и биткойн в WeChat бяха надлежно 777 000 и 572 000. В петък, откакто китайският президент изнесе своята тирада, търсенията се покачиха надлежно до 9.2 милиона и 1.3 милиона броя.

Припомняме, че биткойнът има стеснен предел за доставка - единствено 21 милиона броя, което също може да е от решаващо значение, за капацитета за повишаване на монетата.

Действията на Китай от тук нататък, във връзка с биткойна ще бъдат значима част от картината напред. Вероятно имам нещо общо с неотдавнашното повишаване на цените на биткойна - който все още се търгува при равнища от към 9 300 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР