Проучване на YouGov сред повече от 2000 британци показа, че

...
Проучване на YouGov сред повече от 2000 британци показа, че
Коментари Харесай

Ели Хауърд от ВВС пред Фокус: Брекзит не работи така, както беше представен

Проучване на YouGov измежду повече от 2000 британци сподели, че 63% в този момент считат Брекзит за по-скоро неуспех в сравнение с триумф спрямо 12%, които го считат за повече триумф. Други 18 споделят, че не е нито едното, нито другото.

Темата разяснява програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова с жирналиста от Военновъздушни сили Ели Хауърд в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Все повече изследвания демонстрират, че Брекзит не работи по този начин, както беше показан, че ще работи, т.е. Англия ще има цялостен надзор върху всичко, няма да има никакви загуби стопански и така нататък Но това, което се оказва в действителност е, стопанската система е намаляла сред 4 и 5.5% спрямо това, което щеше да покаже, в случай че Англия беше останала в Европейския съюз ", уточни Хауърд.

По думите й има проблеми с това, че доста от промишленостите към този момент нямат задоволително хора. " Сигурно сте чували и за превоза, хотелиерството, ресторантьорството, търговията на дребно, в този момент сега се приказва естествено и за строителството, знаете за домовете за възрастни хора, на които им липсват към 330 000 жители на Европейски Съюз, на разнообразни страни, които са си отпътували от Англия ", сподели журналистката като посочи, че по отношение на другите огромни стопански системи, които се възвръщат след рецесиите, Англия изостава.

На въпрос дали има политици, които да повдигат темата за връщане към Европейски Съюз, Ели Хауърд посочи, че такива сега няма, защото дебатите би трябвало да се водят от позиция на позитивна или негативна би била тази стъпка.

" Разликите в броя на хората, които гласоподаваха " За “ Брекзит, и тези, които гласоподаваха " Против “, беше единствено 3.8%, и в този момент са се трансформирали нещата. До огромна степен това се дължи на поколенията, тъй като възрастните хора бяха за Брекзит, представяха си Англия като идеална страна, каквато я помнят от младостта си, дали е действително или не, само че младежите в по-голямата си част всички биха желали да се причислят още веднъж към Европейски Съюз ", разяснява Хауърд.

" Това, което се чака, е, че в случай че завоюват лейбъристите, ще желаят по-близки връзки с Европейския съюз. И същото се чака, в случай че завоюва държавното управление на Риши Сунак, тъй като макар че те са последователи на Брекзит в държавното управление, те не са със същата степен последователи както беше държавното управление на Борис Джонсън ", проучва журналистката и добави, че към момента няма задоволително политическа воля за смяна в курса, само че се усъвършенства.

" Политиците би трябвало да се вслушват в това, което им споделят гласоподавателите. И този спор от ден на ден ще се ускорява, макар че хората споделят, че може би би трябвало да измине едно потомство преди Англия да желае още веднъж да се причисли към Европа. Това се чака да стане, обаче не толкоз бързо, както биха желали някои хора ", добави гостът.

По тематиката за чужденците на Острова, които учат и работят там, най-много българите, Ели Хауърд съобщи, че към 2019 година е имало към 121 000 българи във Англия. " Става въпрос по-скоро за Англия и за Уелс, а в този момент е има към 79 000, което значи, че доста хора са си отпътували, някои от тях – поради Covid. Но по принцип е по-трудно в този момент за европейци да работят във Англия и по тази причина мисля, че българската общественост не се усилва изключително ", сподели тя в ефира на Радио " Фокус ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР