Проучване на сексуалните злоупотреби с деца в Германската протестантска църква

...
Проучване на сексуалните злоупотреби с деца в Германската протестантска църква
Коментари Харесай

До 9 355 непълнолетни са били малтретирани от Германската протестантска църква

Проучване на половите злоупотреби с деца в Германската протестантска черква (EKD) демонстрира, че броят на малолетните, станали жертва, е 9 355, съобщи Агенция Франс Прес.

Проучването е направило тази оценка, откакто е прегледало 2225 документирани случая на посягане и е разпознало 1259 евентуални причинители от 1946 година насам.

Ограниченият брой досиета, предоставени от районните църкви, значи, че цифрата евентуално е единствено " върхът на айсберга ", съобщи съавторът Мартин Вазлавик.

Според изследването, поръчано от EKD, общият брой на причинителите е близо 3500 измежду църковните министри и чиновници.

Проучването хвърля светлина върху мащабите на злоупотребите в Германската протестантска черква, която дълго време успяваше да избегне абсурда, който обхвана нейния католически сътрудник.

Усилията на протестантската черква да се оправи с историята на злоупотребите са били по-лоши от тези на по-критикуваната католическа черква, сподели съавторът Харалд Дресинг.

" Бавната работа " на районните църкви по даването на документи, макар договорното съглашение за даването им, значи, че изследването не може да бъде осъществено напълно, сподели Дресинг.

Протестантското изследване беше поръчано с единомислещо гласоподаване на 20-те районни църкви в Германия през 2020 година

В обсега на изследването попаднаха освен свещенници, само че и чиновници на цялостен и повърхностен работен ден, както и църковни доброволци.

Проучването е осъществено от самостоятелна изследователска асоциация под управлението на Университета за приложни науки и изкуства в Хановер.

Подобно изследване, поръчано от Германската епископска конференция през 2018 година, стигна до заключението, че 1670 католически духовници са направили някаква форма на полово посягане против 3677 малолетни в интервала 1946-2014 година

Смята се, че действителният брой на жертвите е доста по-голям. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР