Проучване на международен екип учени, ръководен от китайски археолози, показа,

...
Проучване на международен екип учени, ръководен от китайски археолози, показа,
Коментари Харесай

Ранните хора в Китай са имали най-големия мозък

Проучване на интернационален екип учени, управителен от китайски археолози, сподели, че прародителите на актуалните хора от Северен Китай, живели преди 200 000 до 160 000 години, евентуално са имали мозък като този на Айнщайн, предава.

Откритието им демонстрира, че потенциалът на черепа на тези хоминини е достигал 1700 куб.см. Тази оценка е направена въз основата на вкаменелости, открити през 70-те години на предишния век на обекта Сюдзя‘яо.

„ Това е най-големият едроглав хоминин от междинния плейстецон “, споделя У Сиедзие от Института по палеонтология и палеоантропология на гръбначните животни към Китайската академия на науките.

Мозъкът на хоминините от Сюдзя‘яо е бил по-малък от този на техния непосредствен родственик „ индивида от Сючан “, оценен на към 1800 куб.см. Първият обаче е живял почти 60 000 години по-рано от втория, съгласно резултатите от изследване, оповестени в последния брой на „ Journal of Human Evolution “.

Някога учените допускаха, че размерът на античните хора през Палеолита, от австралопитека през хомо хабилис до хомо еректус, се е увеличавал последователно. Неотдавнашни изследвания обаче опровергаха тази доктрина, защото открития в Индонезия „ човек от Флорес “, живял преди 100 000 до 50 000 години, е бил с мозък единствено към 400 куб. см, до момента в който този на „ индивида от Сючан “ е над четири пъти по-голям.

Последните констатации на учените могат да оказват помощ да се изясни какво е довело до голямата смяна в размера на мозъка на нашите предшественици.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР