Проучване на компанията Conference Board отчете изненадващо силен ръст на

...
Проучване на компанията Conference Board отчете изненадващо силен ръст на
Коментари Харесай

Ръст на потребителското доверие в САЩ през октомври до близо 17-годишен връх



Проучване на компанията Conference Board регистрира изненадващо мощен растеж на доверието на потребителите в икономическото развиване на Съединени американски щати през октомври до близо 17-годишен връх.

Индексът на потребителското доверие набъбна до 125,9 пункта от 120,6 пункта през септември (възходяща проверка от 119,8 пункта), до момента в който осреднената прогноза на финансовите пазари беше за негово по-скромно покачване към 121,3 пункта. Това е най-високото равнище на показателя, определящ доверие на американците в стопанската система на Съединени американски щати, от декември 2000-а година насам.

Здравият растеж отразява усъвършенстване както на потребителските оценки за настоящите стопански условия, по този начин и на оптимизма във връзка с краткосрочните вероятности.

Индексът, измерващ настоящата оценка на американските консуматори за икономическите условия в страната, скочи през октомври до 151,1 пункта от 146,9 пункта месец по-рано, до момента в който показателят на бъдещите потребителски упования за икономическата интензивност през идващите шест месеца набъбна до 109,1 пункта от 103,0 пункта през септември.

Оценката на американските консуматори във връзка с актуалните условия се усъвършенства с помощта на трудовият пазар, за който няма толкоз удобна оценка от лятото на 2001-а година насам ", уточни Лин Франко, която е шеф на изследването на Conference Board. Доверието измежду потребителите остава високо, а техните упования сочат, че стопанската система ще продължава да се развива устойчиво през останалата част от годината, добави тя.

Процентът на потребителите, които дефинират като " положителни " актуалните бизнес условия се усили през октомври до 34,5% от 33,4% месец по-рано, до момента в който процентът на американците, определящи бизнес изискванията като " неприятни ", набъбна по-сдържано от 13,2% до 13,5%.

Индексът на компанията Conference Board, отчитащ като " мъчно " намирането на работа в Съединени американски щати, се намали до 17,5 пункта от 18,0 пункта през септември, до момента в който този, определящ съществуването на работни места като " несметно ", се увеличи до 36,3 от 32,7 пункта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР