Проучване на Института за автомобилна индустрия (IfA) към Университета за

...
Проучване на Института за автомобилна индустрия (IfA) към Университета за
Коментари Харесай

IfA - Хибридите на Toyota са много ефективни!

Проучване на Института за автомобилна промишленост (IfA) към Университета за приложни науки за стопанска система и околна среда удостовери след извършени проби, че цялостните хибридни и plug-in хибридни задвижвания на Toyota са доста ефикасни при ежедневни условия на шофиране.

В „ IfA Hybrid Real Endurance Test “ институтът изследва действителната консумация на транспортни средства с друга мощ. Toyota даде четири автомобила с разнообразни концепции на задвижване, които трябваше да изминат общо съвсем 10 000 тестови километра за 140 часа шофиране. На пътя бяха пуснати две Toyota Yaris, една с бензиново и една с хибридно задвижване, както и две Toyota RAV4 с цялостно хибридно и plug-in хибридно задвижване.

При теста самозареждащият се Yaris Hybrid показва преимущества в успеваемостта по отношение на стандартно задвижвания Yaris. Особено в градския трафик, хибридният модел побеждава чистия бензинов мотор с по-малък от 2,5 литра разход. Това се дължи основно на обстоятелството, че самозареждащият се Yaris Hybrid работи напълно електрически до 80 % от времето в градския трафик, като по този метод пести гориво.

В дуела сред двата RAV4 нямаше безапелационен победител. Тестът за разход на гориво от IfA обаче сподели, че огромният SUV, както с цялостно хибридно задвижване, по този начин и като plug-in хибрид, употребява по-малко от пет литра гориво на 100 километра - даже по-малко от Yaris с мотор с чисто горене. SUV от междинен клас с 218 к.с., който тежи 1,7 тона, даже подбива стойностите на WLTP разход при ежедневна приложимост.

Коя от двете концепции за задвижване на RAV4 е най-ефективна зависи от самостоятелния консуматор или профила на шофиране. Шофьорите, които карат по-скоро на къси или междинни дистанции и които могат да зареждат автомобила си на постоянни шпации, икономисват най-вече гориво с Plug-in хибрида. Plug-in SUV изминава дистанции сред 70 и 80 километра напълно електрически и без мотор с вътрешно горене.

Шофьори които пътуват постоянно на дълги дистанции и не могат постоянно и на всички места да зареждат, реализират най-хубавите стойности на консумация с RAV4 като цялостен хибрид. Също по този начин беше маркиран незабравим резултат при теста - хибридният SUV реализира пробег от съвсем 1200 километра с едно зареждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР