Проучване на Conflict Observatory, подкрепено от Държавния департамент на САЩ,

...
Проучване на Conflict Observatory, подкрепено от Държавния департамент на САЩ,
Коментари Харесай

Русия налага руското гражданство в окупираните територии

Проучване на Conflict Observatory, подкрепено от Държавния департамент на Съединени американски щати, твърди, че съветските окупационни управляващи принуждават украинците да одобряват съветско поданство , оповестява Руската работа на Би Би Си.

В случай на отвод украинците са изправени пред всевъзможни ограничавания. Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели, че отчетът разказва в детайли акция за принуждаване на жителите на Украйна да одобряват съветско поданство.

" Онези, които отхвърлят да го създадат, са изправени пред стеснен достъп до публични услуги, претовареност и благосъстоятелност . Това се отразява на тяхната подвижност, здраве и прехранване ", сподели той.

В отчета на Conflict Observatory се споделя, че Русия е почнала систематична работа, с цел да принуди жителите на окупираните територии на Украйна да одобряват съветско поданство като част от стратегия за подсилване на властта си.

Жителите на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области са заплашвани с допустимо задържане и депортиране , сплашвани, лимитирани в приемането на филантропична помощ и движимости от първа нужда, пишат създателите на отчета. Всичко това се прави, с цел да бъдат принудени да одобряват съветско поданство.

Успоредно с това тече акция за паспортизация, която Русия към този момент води в Крим, както и в Донецка и Луганска области от 2014 година

" Въз основа на повсеместен разбор на материали с отворен код Центърът за проучване и развиване на Йейлския университет разпознава законите и тактиките, употребявани, с цел да създадат невероятно жителите да оцелеят в домовете си, в случай че не вземат съветско поданство ", се споделя в отчета.

Според създателите му тези дейности нарушават интернационалното право, в това число възбраната за дискриминация против хора, живеещи под окупация, въз основата на народност, както и принуждаването на хората да се закълнат във честност към окупационната власт - в сходство с Хагската и Женевската конвенции това е нелегално.

Докладът цитира съветски закони, съгласно които жителите на окупираните територии на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области, които са получили съветско поданство, могат едностранно да подадат молба за отвод от украинско поданство, без да уведомяват Украйна.

Жителите на окупираните територии на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области, които не са получили съветско поданство преди 1 юли 2024 година, ще се смятат за " чужденци " или " лица без поданство " и ще подлежат на възможна депортация.
 Лондон: В окупираните украински територии раздават принудително съветски паспорти
Лондон: В окупираните украински територии раздават принудително съветски паспорти

Русия употребява паспортите като инструмент за " русификация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР