Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) показва, че фирмите са

...
Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) показва, че фирмите са
Коментари Харесай

До 50 лв. отделят фирмите за служителите с деца-ученици

Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) демонстрира, че компаниите са загрижени за своите чиновници, които имат деца-ученици.

Повече от една пета от фирмите поддържат финансово служащите, чиито деца са възпитаници. Особено внимание работодателите насочват към първокласниците.

В множеството компании отделените средства от работодателите са до 50 лева на възпитаник.

Най-често поддръжката е във тип на пари, само че има членове на БТПП, които дават дарове или дават на своите чиновници спомагателен заплатен отпуск за първия образователен ден.

Основните претекстове за съпричастността на мениджърите на фирмите са свързани с положителната атмосфера във компанията.

Но част от работодателите означават, че разноските за учениците са обилни и за това ще отделят средства, с които да са в помощ на своите чиновници.

26% от компаниите, взели участие в анкетата оферират гъвкаво работно време за чиновниците с деца. При тях съществена процедура е да работният ден да стартира по-рано и да надлежно да завършва в по-ранен час.

При нужда на чиновниците с деца-ученици се разрешава да излязат по време на работа.

В преобладаващата част от компаниите, взели участие в изследването до 5% от служащите са си взели отпуск или са отсъствали отчасти на 17 септември, демонстрират резултатите от анкетата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР