Проучване на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочи,

...
Проучване на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочи,
Коментари Харесай

Автомобилният парк на Европа старее

Проучване на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочи, че европейският авто парк застарява и дават един друг взор върху разликите от обстановката при продажбите на годишна база и общото положение на автомобилния свят.

В годишното си изследване, от ACEA подчертават върху полюсното позиционирани на електрическите автомобили . От една страна на годишна база те са третите по известност измежду европейските консуматори като задвижване и образуват съвсем 15% от общия авто бизнес в Европа. В същото време обаче, поглеждайки общия парк, колите със 100% електрическо задвижване са едвам 1.2% от всички, които се движат по пътищата.

" Данните акцентират обстоятелството, че може да отнеме няколко години, даже десетилетия, преди по-старите транспортни средства да бъдат сменени от по-нови, оборудвани с по-чисти и екологични технологии ", споделят от ACEA.

" По-старите транспортни средства нормално разполагат с по-неефективни технологии, което може да докара до повече излъчвания и замърсяване, в случай че не бъдат сменени. Това акцентира значимостта да се подсигурява, че тези по-стари транспортни средства са бързо сменени от най-екологичните и чисти модели, в които нашата промишленост влага съществено ", споделят още от асоциацията.

Най-новото изследване на ACEA сочи, че сега в Европейски Съюз се експлоатират към 290 000 000 коли, възрастта на които продължава да се усилва и доближава междинна стойност от 12.9 години.

От асоциацията показват, че в някои страни междинната възраст на автомобилния парк е още по-голяма, като показват 17 години в Гърция и Естония.

При камионите, междинната възраст на парка е 13.9 години, а при рейсовете и вановете е 12.5 години.

Според разбора на ACEA, междинната възраст на автомобилния парк се е нараснал с към една година от 2018-а насам.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР