Процесорите на Intel от 2023 година ще се предлагат под

...
Коментари Харесай

Intel постепенно изоставя марките Pentium и Celeron


Процесорите на Intel от 2023 година ще се оферират под нова марка
(снимка: Intel)

Intel разгласи, че последователно ще отстрани марките Pentium и Celeron, под които се създават базови процесори. Вместо това американският чипмейкър ще употребява по-генеричната марка Intel Processor, която ще служи като име за няколко фамилии CPU едновременно.
още по темата
Ребрандирането се отнася единствено за мобилни чипове от начално равнище, до момента в който нормалните търговски марки ще продължат да се употребяват в сегмента на настолните компютри.

Освен това към този момент пуснатите артикули няма да бъдат наранени от преименуването. Новата марка Intel Processor ще се употребява единствено за артикули, които компанията ще пусне през 2023 година

Преходът към новата марка има за цел да улесни купувачите при избор на преносим компютър от начално равнище, оборудван с процесор Intel, обясниха от компанията в публична обява.

Продуктовата гама на чипмейкъра включва и няколко високопроизводителни мобилни платформи, в това число Intel Core (гейминг сегмент), Intel Evo (масови потребители) и Intel vPro (корпоративен сегмент). Ребрандирането по никакъв метод няма да засегне имената им.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР