Процесите около българските ядрени мощности се следят активно в Европейския

...
Процесите около българските ядрени мощности се следят активно в Европейския
Коментари Харесай

Евродепутат: Планира се изграждането на над 20 ядрени реактора в Европа в следващите 15 години

Процесите към българските нуклеарни мощности се наблюдават интензивно в Европейския парламент. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова.

По време на конференция, проведена от Пенкова в Екологичен потенциал под надпис „ Енергийна сигурност- основа за развиване на европейската промишленост. Ролята на България “ е била повдигната тематиката за какво в случай, че има план за АЕЦ „ Белене “, който е приключен на половина, ние започваме напълно нов подобен, описа евродепутатът.
Говорейки си с сътрудници от другите страни стана ясно, че се възнамерява построяването на над 20 реактора в идващите 15 години. Сами разбирате доколко това ще натовари и производството на всички мощности, дефицитът на експерти ще бъде изтъкнат. Тук нямам поради единствено хората, които ще ръководят тези централи, а и тези, които би трябвало да ги изградят.
" По отношение на финансирането, страната би трябвало да е главен участник в такива стратегически дълготрайни планове. Има обаче и много благоприятни условия, които частните финансови пазари оферират ", разясни още Цветелина Пенкова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР