Процесът за измама срещу виетнамски имотен магнат, за когото се

...
Процесът за измама срещу виетнамски имотен магнат, за когото се
Коментари Харесай

Започва процесът срещу виетнамски имотен магнат, обвинен в измама за 12 милиарда долара

Процесът за машинация против виетнамски заможен магнат, за който се твърди, че е присвоил 12 милиарда $, стартира във вторник, като част от най-голямото дело за корупция в страната, в което бяха вкарани и чиновници от централна банка и държавно управление.

Truong My Lan е изправен пред смъртна присъда или отнемане от независимост, в случай че бъде приет за отговорен по делото за корупция, което раздруса пазарите на парцели и корпоративни облигации на една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света.

Случаят с подкупите е част от репресиите против корупцията, стартирани от Комунистическата партия на Виетнам, които доведоха до арестите на стотици висши държавни чиновници, в това число министри от кабинета. Лан, ръководителят на Van Thinh Phat Group на разработчика, е най-известният предприемач, изправен пред обвинявания в корупция.

Виетнам е един от най-големите бенефициенти на производителите, които се стремят да диверсифицират своите вериги за доставки отвън Китай, заради геополитическото н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР