Процесът за измама на Тръмп в Ню Йорк остава на път да започне в понеделник след решение на апелативния съд

...
Процесът по гражданското дело за измама на главния прокурор на
Коментари Харесай

Процесът по гражданското дело за измама на главния прокурор на Ню Йорк срещу Доналд Тръмп, неговите най-големи синове, техните компании и няколко ръководители, остава на път да започне в понеделник, след като щатският апелативен съд отхвърли искането на Тръмп за спиране на процеса.

Отказът идва след решението на съдията от Върховния съд на щата Артър Енгорон във вторник, че Тръмп и неговите съобвиняеми са отговорни за измама за грубо завишаване на оценките на активите във финансовите отчети.

Офисът на главния прокурор каза: „Ние сме готови за съдебен процес и очакваме с нетърпение да представим останалата част от нашия случай“.

В същото време са въведени повишени мерки за сигурност преди процеса, потвърди пред CNN говорител на Единната съдебна система на щата Ню Йорк.

Засилените мерки за сигурност ще продължат по време на делото, което може да продължи до декември.

„Нашето звено за съдебни заплахи непрекъснато следи всички форми на медии и поддържа високо ниво на информираност за ситуацията по отношение на сигурността за всички съдии. Освен това съдебните служители са в повишена готовност и служителите са предупредени да останат нащрек и бдителни както в съдебните сгради, така и докато патрулират по периметъра“, каза говорителят в изявление.

Бившият президент, неговите възрастни деца и най-близките му бизнес съветници също са включени в списъци с потенциални свидетели за процеса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР