Процесът по приемане на България в Еврозоната не трябва да

...
Процесът по приемане на България в Еврозоната не трябва да
Коментари Харесай

Румен Радев: Влизането в Еврозоната трябва да води към повишаване на жизнения стандарт

Процесът по приемане на България в Еврозоната не би трябвало да води до намаление на виталния стандарт на българите, а в противен случай – той би трябвало да води до неговото повишение.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на присъединяване си в конференцията „ България по пътя към еврото “, проведена от Министерството на финансите.

Сред гостите на форума бяха министър-председателят Гълъб Донев и членове на българското държавно управление, изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, министърът на финансите на Хърватия Марко Приморац, представители на европейски институции и на синдикалните и работодателските организации и на неправителствения бранш в България.

„ България би трябвало да резервира своите макроикономически преимущества и да укрепи контролните си механизми, тъй че в преходния интервал да не се стига до далавера и растеж на цените, а да се запази виталния стандарт на българина “, акцентира президентът.

Той прикани политическите партии, на които следва предизборна акция, занапред да мислят за нужните политики, с които тези цели да бъдат реализирани, за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР