Процесът по организацията на изборите в чужбина върви в рамките

...
Процесът по организацията на изборите в чужбина върви в рамките
Коментари Харесай

Българите в чужбина ще гласуват на 539 машини

Процесът по организацията на изборите в чужбина върви в границите на плануваното, почти всички бюлетини, предопределени за секциите зад граница, са изпратени, а огромна част от тях към този момент са и получени. Над половината от машините към този момент са изпратени за секциите отвън страната. Само механически аргументи биха забавили доставките. Това изясни на брифинг във външно министерство председателят на Работна група " Избори " и постоянен секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов.

" ЦИК с три решения към този момент назначи огромна част от членовете на секционните изборни комисии. Остава партиите да дадат по-голямата част от контактите на техните представители, с цел да нямаме проблеми, само че към момента сме в точния момент, този път подготовката тече с много положително движение ", заяви Кондов.

Местата, на които ще се гласоподава с машини зад граница, са 301. В 238 секционни комисии ще има по две машини, а в 63 ще има по една машина. Общият брой машини е невиждан - 539 или с повече от 120 машини от изборите през ноември предходната година.

Най-голям брой машини са изпратени в Турция - 220. Там в 112 секции ще се гласоподава машинно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР