Процесът по изграждането на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се

...
Процесът по изграждането на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се
Коментари Харесай

Борисов на инспекция на новия път Видин-Ботевград: Много хубава държава имаме, но трудна за строителство


Процесът по построяването на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се на голям фронт, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на ревизия на трасето преди пътен възел Макреш.

Направлението Видин - Ботевград е предпочитан план за държавното управление, защото е от значително значение за инвеститорския интерес към района. С построяването на значимия път директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижването и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда.

Цялостното модернизиране на направлението от „ Дунав мост 2 “ ще обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус ”, „ Тракия ” и „ Струма ”.

„ Много ни е хубава страната, само че е сложна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, по тази причина на всяко обитаемо място би трябвало да се направи оборудване “, уточни министър председателят Борисов. Той добави, че макар сложния терен, на който се строи, българите към този момент се движат по автомагистралите „ Тракия “, „ Люлин “, „ Марица “, работи се за завършването на „ Хемус “, „ Европа “, „ Струма “, както и на обходите на София.

Премиерът Бойко Борисов акцентира, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в изискванията на ковид, държавното управление интензивно подкрепя и бизнеса у нас. „ Светът е в най-тежката финансово-икономическа рецесия, която може да си представим “, добави министър-председателят и подчертава върху смисъла на ограниченията за справяне с последствията от пандемията, породена от COVID-19. Продължава работата и по основните за страната и района енергийни планове.

По време на ревизия та заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков осведоми премиера Борисов, че сега се построяват 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През предходната година работата стартира от едни от най-сложните прави - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „ Макреш “ (29,6 км). За да върви по-бързо строителство то на пътя сред Мездра и Ботевград, то е разграничено на два лота.

Премиерът Борисов ревизира през днешния ден на място старта на построяването на правата сред пътен възел „ Макреш “ и обходния път на гр. Монтана, който с дължина 65,793 км.

Само преди две седмици държавното управление отпусна 379 млн. лв. за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - сред пътния възел „ Макреш “ и обходния път на Монтана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР