Процесът е насрочен за 25 септември, след като от Народното

...
Процесът е насрочен за 25 септември, след като от Народното
Коментари Харесай

Софийски районен съд възобнови наказателното дело срещу Костадин Костадинов

Процесът е плануван за 25 септември, откакто от Народното събрание са удостоверили пред съда, че Костадинов е без имунитет по съответното наказателно произвеждане.

 

В края на март 2020 година прокуратурата съобщи, че е привлякла Костадинов към наказателна отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените ограничения против коронавирус пандемията са  " агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите ".

 

" Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси "  с думите: " Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено ", разгласи прокуратурата.

 

Досега по делото са извършени четири заседания, а процесът е спиран два пъти поради имунитета на Костадинов.

 

Държавното обвиняване обаче не дава тип да държи да води това дело, защото нито в границите на 47-ото Народно заседание, нито в идващото, нито в настоящето 49-о изиска имунитета му. 

 

На 25 април " Сега " попита пресцентъра на Софийската районна прокуратура дали ще бъде предложено на основния прокурор да желае имунитета на Костадин Костадинов. Въпреки многократните напомняния, че се чака отговор по този въпрос, подобен и досега от прокуратурата няма.

 

Други двама депутати от " Възраждане " - Ангел Георгиев и Веселин Вешев, ще се изправят пред съда още тази седмица. Делото им за безчинство беше размразено от Софийския областен съд, откакто основният прокурор тогава Иван Гешев изиска имунитетите им и те се отхвърлиха от тях непринудено.

 

Двамата бяха дадени на съд през 2021 година, само че делото против тях забуксува поради депутатски имунитети.

 

Георгиев и Вешев бяха арестувани по време на митинг за оставката на държавното управление пред районното министерство на 27 януари 2020 година и по-късно упрекнати в причиняване на лека телесна щета на служители на реда, опозиция против орган на властта и безчинство.

 

Двамата твърдят, чете са били бити от служители на реда, които даже използвали електрошок против единия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР