Процентът за съставяне на правителство е голям. Такова мнение изрази

...
Процентът за съставяне на правителство е голям. Такова мнение изрази
Коментари Харесай

Политолог видя голям процент вероятност за съставяне на правителство

Процентът за сформиране на държавно управление е огромен. Такова мнение изрази политологът Страхил Делийски по . Политическата рецесия у нас и вероятните разновидности за ръководство разясниха дружно с проф. Румяна Коларова.

Според Коларова разновидността за свръх необятна коалиция и държавно управление на малцинството са непопулярни в България, макар че в Европа тези формати са желани. „ Един фатализъм, който опонира на политическата процедура на всички места по света е, че когато имаш свръх необятна коалиция или държавно управление на малцинството то е по-нестабилно от другото. А в действителност практиката е противоположната ”, сподели тя.

Делийски е на мнение, че „ каквото и държавно управление да бъде образувано то ще се употребява с ниско публично доверие ” и добави, че „ представителна народна власт не може да действа без представителни партии ”.

Според Коларова контактната група е имала за цел по-скоро „ да разчупи леда ”, в сравнение с да образува коалиция.

Делийски е на мнение, че отводите на другите партии от диалози с Росен Плевнелиев и Соломон Паси се дължат на това, че зад техните фигури стои ГЕРБ и Бойко Борисов. „ ГЕРБ пропуснаха да създадат последните няколко години е да отчетат дефицитите на своето държание и да се опитат да се развият ”, съобщи политологът.

Според Коларова ГЕРБ вършат старания, а " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " са се озовали в позиция на партии, които блокират бъдещи решения. „ Демократична България ” са позволили две неточности, а точно да предложат техен претендент за ръководител на Народното събрание, както и опита за коалиция с „ Продължаваме Промяната ” преди изборите, уточни тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР