Процентът на заразените с коронавирус в Германия се повиши до

...
Процентът на заразените с коронавирус в Германия се повиши до
Коментари Харесай

Рекордно ниво на заболеваемост от Covid-19 в Германия

Процентът на инфектираните с ковид в Германия се увеличи до най-високото си равнище от началото на пандемията, демонстрираха данни на немските здравни управляващи, оповестени в понеделник, представени от БНР.

Нарастващата коронавирусна вълна идва в миг, когато трите партии, договарящи за образуване на новото държавно управление в страната, възнамеряват разширение на ограниченията за справяне с пандемията.

Седемдневният % на заболеваемост - броят хора на 100 000 души, които са били инфектирани с Covid-19 през последната седмица - набъбна в понеделник до 303 от 289 предходния ден, демонстрират данните на института "Роберт Кох ".

За последното денонощие броят на новите Covid случаи в Германия се усилва с 23 607, до момента в който броят смъртните случаи нараства с 43 до общо 97 715.
Трите партии водят договаряния за образуване на съдружен проект за стягане на препоръчаните ограничения за справяне с разпространяването на новата вълна от инфекции, съобщи едни от водачите на Зелените Роберт Хабек, допълвайки, че проектът ще бъде показан пред Народното събрание на страната в четвъртък.

"Разширяваме набора от принадлежности спрямо предложенията, показани на първо четене “, сподели Хабек пред телевизионния оператор ARD.

Мерките ще включват ограничавания за контакти, демонстрира поправката на проект, забелязана от организация Ройтерс.

В събота трима немски районни здравни министри приканиха партиите, които договарят за образуване на ново държавно управление, да удължат пълномощията на обособените райони да ползват по-строги противоепидемични ограничения като въвеждане на локдауни или затваряне на учебни заведения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР